• Güncelleme: 23:39:07 - 23 Haziran 2020
  • Yayınlama: 23:39:07 - 23 Haziran 2020

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, “süs biberi” yakıştırması yaptığı mevcut İl Başkanı Hasan Akgün’le birlikte fotoğraf vermesi ve ‘adayım’ diye çıkardığı Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nun yarıştan çekilmesi “Öztürk, Akgün’ü mü destekliyor” yorumlarına neden olurken, Vekil Öztürk ” Uyumsuzluk ortadan kalkınca, Çobanoğlu çekildi. Partinin birlik içerisinde seçime gitmesi önemliydi. Bütün adaylara eşit mesafedeyim. Kim kazanırsa onunla çalışırız” dedi.

NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, alışılmışın tersine 5 Temmuz tarihinde yapılacak olan il kongresinde, adayının Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu olduğunu, 12 Haziran günü Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla ilan etmiş, mevcut İl Başkanı Hasan Akgün’ü işaret ederek “Süs biberi gibi durmakla, il başkanlığı yapılmaz”  diyerek tepki göstermişti.

WhatsApp Image 2020 06 12 at 11.56.13 681x511 1
'SÜS BİBERİ’ DEMİŞTİ… 5

Basın toplantısında, destekleyeceğini ve seçilmesi durumunda başarılı işlere imza atacağına inandığı isim olarak, İyi Parti Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu açıklayıp, mevcut yönetimle ilgili de serzenişte bulunan Milletvekili Öztürk, mevcut yönetimin ve il başkanının çalışmalarından memnun olmadığını söylemiş ve şöyle konuşmuştu:

 “Bir vekil olarak yapılacak seçime tarafsız kalabilir ya da hiç ön plana çıkmadan yanında olduğum adaya destek verebilirdim. Ancak mevcut il yönetiminin partinin geleceği için başarılı işler yapabileceğine inanmıyorum. Süs biberi gibi durmakla, il başkanlığı yapılmaz. Bu ne nedenle sonuç ne olursa olsun bu seçimde Mustafa Çobanoğlu’nun yanında olacağım.”

BU FOTOĞRAF PAYLAŞILINCA…

Herkesin, 5 Temmuz’da yapılacak olan İyi Parti Denizli İl Kongresi’nde, çoklu ve güçlü adaylı bir kapışmanın yaşanacağının beklentisi içerisine girdiği bir ortamda, sosyal medyadan paylaşılan bu fotoğraf, adeta, Vekil Öztürk ile İl Başkanı Akgün arasındaki restleşmenin bittiğini ve buzların eridiğini ilan ediyordu.

BİRLİKTE
'SÜS BİBERİ’ DEMİŞTİ… 6

Fotoğrafta ise Milletvekili Yasin Öztürk, mevcut İl Başkanı Hasan Akgün, Öztürk’ün ‘adayım’ diye ilan ettiği Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Gökçe ve Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun yer alıyordu.

ÖZTÜRK: UYUM SORUNU BİTTİ…

Öte yandan, son gelişmelerle ilgili görüşlerine başvurduğumuz İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Pamukkale İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nun, yaşanan uyumsuzluğa tepki olarak ortaya çıktığını ve kendisinin de desteklediğini belirterek “Uyumsuzluk ortadan kalktı. Bu durumda, partinin zarar görmemesi için de bir araya gelindi. Ben vekil olarak iyi bir il başkanlığı yarışının gerçekleşeceğine inanıyorum. Sonuçta, kazanan kim olursa olsun çalışırız” dedi.

Yİ
'SÜS BİBERİ’ DEMİŞTİ… 7

İYİ Parti’de kongre tarihinin belirlenmesinden sonra mevcut başkan Hasan Akgün ile Raziye Akışık, adaylıklarını açıklayan iki isim olmuştu. Bu durumda, kongre tarihine kadar yeni bir aday çıkmaması durumunda, yarış bu iki isim arasında geçecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...