• Güncelleme: 14:10:00 - 23 Kasım 2021
  • Yayınlama: 14:10:00 - 23 Kasım 2021

Otonomi Denizli Başkanı Berzan Taşer, 2 yıl önce kente kurulan Galericiler Sitesi’ne şehir içinde bulunan esnafların taşınmamasına tepki gösterdi. Taşer, basın açıklaması yaparak gerekli kanun ve yönetmeliklerin olduğunu, yetkililerin defalarca söz verdiğini; ama buna rağmen gereğinin yapılmadığını belirtti.

Denizli’de araç alım satım işi yapan esnafların şehrin dışına taşınması ve kentte bina zeminlerinde sıkışıklık yaşanmaması için 2 önce açıklan Denizli Galericiler Sitesi tartışma konusu haline geldi. Denizli’de Otonomi çatısı altında bulunan bir çok galerici işyerini kentin dışında bulunan siteye taşırken bazı esnaflar ise şehiriçinde mesleğini sürdürüyor.

WhatsApp Image 2021 11 23 at 11.00.20

“MESLEKTAŞLARIMIZIN TAHLİYELERİ HALA GERÇEKLEŞTİRİLMEMEKTEDİR”

Otonomi Denizli Başkanı Berzan Taşer bu duruma tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Otonomi Denizli Başkan Yardımcıları Erkan Deyneli ve Mustafa Tokat da katıldı. Taşer açıklamasında  “Bildiğiniz üzere resmi gazetede yayınlanmasına rağmen yıllardır uygulanmayan şehir içi 2. El araç satıcılarının tahliye sürecini birçok defa dile getirdik. Artık şehir içerisinde 2. El araç alım satımı yapılması yasaklanmış bu işi yapan arkadaşlarımızın siteleşmesi gerektiği artık kanunen yer alan bir gerçeklik.

Lakin bizim bu karara uyarak temellerini oturttuğumuz ve faaliyete soktuğumuz yatırımımızın ardından maalesef geçen 2 yıllık süreçte şehir içerisinde bulunan meslektaşlarımızın tahliyeleri hala gerçekleştirilmemektedir. Bu süreç Otonomi Denizli çatısı altında bulunan diğer meslektaşlarımızın da en büyük huzursuzlukları, hatta ve hatta şehir içerisine doğru gözlerinin yönelmesine neden olmaktadır.” dedi.

ZEYBEKCİ, ZOLAN VE ÖRKİ’NİN KONUŞMALARINI İZLETTİ…

Taşer açıklamasında 65. Dönem Ekonomi Bakanı ve Denizli Eski Milletvekili Nihat Zeybekci’nin, Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin konuşmasını izletti. İzletilen videoda şehir içinde mesleğini sürdüren esnaflara Galericiler Sitesi’ne taşınma çağrısı yapan ve gerekli kanunların bunu gerektirdiğini belirten konuşmalar yapan Zeybekci, Zolan ve Örki’nin ardından Taşer konuşmasına şöyle devam etti;

otonomi denizli komplesine gorkemli acilis h85278 0a6c8

“Bu sürecin uzamasının sebebi,  elini taşın altına sokmayan yerel yönetimlerde. Osman başkanımız o gün yaptığı konuşmada Otonomi Denizli bünyesinde olan tüm arkadaşların şehir içinde mevcut yerleri varsa kapatmaları gerektiğini söylemektedir. Ama bunu söylemesine inanın gerek yok. Sayın bakanımızın da dediği gibi gerekli tüm kanuni haklarımız mevcuttur ve yetkiler belediyelerimize verilmiştir. Hatta valiliklerimize de gerekli yetkiler verilmiştir. Sadece harekete geçilmesi ve şehir içerisinde tahliye sürecinin başlatılması gerekmektedir.

Eğer süreç başlatılmazsa Otonomi Denizli bünyesinde bulunan diğer arkadaşlarımızda yavaş yavaş şehir içerisine dönmeyi düşüneceklerdir. Bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Buradan sizlerin aracılığıyla bir kez daha sesleniyorum. Lütfen gerekli yasal süreçleri başlatın saygıdeğer başkanlarım.

Denizli valimizde bu konuyla ilgili yetkililerden biridir. Mevcut kanunun faaliyete geçirilmesi konusunda ona da önemli bir sorumluluk düşmektedir. Kendisi sorumluluğu aldığı takdirde büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz de süreci destekleyeceklerdir.

12072019 otonomi ic5

Ayrıca şehir içerisinde bulunan meslektaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Bizler sizlerin yanında olmaya hazırız. Arzu ederseniz Otonomi Denizli çatısı altında isterseniz başka bir siteleşmede sizlerin yanında durmaya devam edeceğiz. Gelin sektörümüzü en iyi şekilde beraber temsil edelim. Gelin Denizli’nin daha güzel bir şehir olması yolunda hep beraber ortak akıl ile yol alalım”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir