• Güncelleme: 16:51:05 - 27 Ekim 2020
  • Yayınlama: 16:51:05 - 27 Ekim 2020

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank beraberindeki heyet ile birlikte Pamukkale Teknokenti ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Varank “Üniversite Sanayi işbirliği şehir için çok önemli. Şehirle sıkı ilişkide olmaktan geçen bu yolda, önceki dönemde nahoş şeyler yaşandı. Sorunları geride bıraktığımıza inanıyoruz”dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Denizli ili ziyaret programı kapsamında; Çardak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (OSB),  Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de yer alan çeşitli firmalar ve Dostek Meslek Lisesi ziyaret edildi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da ziyaret programında yer alan OSB toplantıları ve fabrika inceleme ziyaretleri ile Pamukkale Teknokent ve kazı çalışmaları PAÜ tarafından yürütülen Laodikeia Antik Kent ziyaretlerine Bakan Varank ve beraberindeki heyet ile birlikte katıldı.

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde Pamukkale Üniversitesi’nde Pamukkale Teknokent Konferans Salonunda tertip edilen programda Bakan Varank’a; Denizli Valisi Ali Fuat Atik,  AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu, PAÜ Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Ahmet Fahir Demirkan, Prof. Dr. Necip Atar, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı ile birlikte Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

TEKNOKENT’TE İNCELEMELERDE BULUNAN BAKAN VARANK: NAHOŞ ŞEYLER GERİDE KALDI… 5

“ÜNİVERSİTEMİZİN SADECE MORALE İHTİYACI VAR”

Bakan Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sözlerine öğrenci çalışmalarını hatırlatarak başladı. Rektör Prof. Dr. Kutluhan konuşmasında Pamukkale Üniversitesi olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği savunma, sağlık, otomotiv, gıda ve enerji alanlarında çok büyük mesafeler kat edildiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Üniversitemizin sadece morale ihtiyacı var. Şehir, sanayi ve üniversite işbirliği için sinerjik bir ortamda mutlu bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Göreve başladıktan sonra, ilk ziyaretlerimizden biri Sanayici İşadamlarına oldu. Oda Başkanlarının da verdiği destek ile Tüzüğümüze uygun bir şekilde Yönetim Kurulunu yeniden tesis ettik. Oda başkanlarımızın isteğini de göz önünde tutarak, Teknokent kuruluşlarında yer almış çok tecrübeli bir isim olan Sayın İlyas Yılmazyıldız beyefendinin 15 Ekim itibari ile Teknokent Genel Müdürü olarak göreve başlamasını sağladık. Ayrıca Üniversitemizin Teknofest yarışmalarında elde ettiği başarılarından ötürü Sayın Selçuk Bayraktar, Pamukkale Üniversitesi’ne Teknofest yarışlarında bir alan vereceğini vaat etti. Bizler de Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Teknokent ve Bilimsel Araştırıma Proje Bölümünün tüm imkânlarını bu öğrencilerimiz için seferber ettik. Teknokentimiz şu anda yüzde 99 doluluk oranına ulaştı. Teknoloji Transfer Ofisini aktif hale getirdik. Çalışmalarımız hız kazanarak devam ediyor”.

İNOVASYON MERKEZİ İÇİN BAKANLIK DESTEK VERECEK …

Denizli’deki sanayi kuruluşlarının; birer aile şirketi olarak üretim yaptığını ve ürüne göre ayakta kalma mücadelesi verildiğini tespit ettiklerini ifade eden Rektör V. Prof. Dr. Kutluhan: “Ürüne göre ayakta kalma çabası içindeki şirketlere yönelik olarak; hem makine, hem tekstil, hem de gıda gibi alanlarda çok amaçlı bir İnovasyon Merkezi Denizlimize çok yakışacaktır. Bu hususta Bakanlığımızın yüksek desteklerini bekliyoruz” talebinde bulundu. PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, toplantıya katılarak yapılması planlanan çalışmalar ile yakından ilgilenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a: “Bize şeref verdiniz, enerji verdiniz, üniversitemizi daha ilerde daha iyi yerlerde göreceğinizi temin edebilirim” şeklinde teşekkür etti. Rektör V. Kutluhan Bakan Varank’a Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin 1919’da Milli Mücadele’yi başlatan fetvasını ve Pamukkale Üniversitesi logolu çini işlemeli bir şilt hediye etti.

YENİ GENEL MÜDÜR İLYAS YILMAZYILDIZ PAMUKKALE TEKNOKENT’İ ANLATTI…

Pamukkale Teknokent A.Ş. Genel Müdür İlyas Yılmazyıldız da 2011 yılında kurtulan Pamukkale Teknokent’in ulaştığı nokta hakkında bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Genel Müdür Yılmazyıldız, Teknokent’in en güzel özelliğinin, Denizli’deki gençleri yönlendirmesi olduğunu ifade etti.

TEKNOKENT’TE İNCELEMELERDE BULUNAN BAKAN VARANK: NAHOŞ ŞEYLER GERİDE KALDI… 6

“ÜNİVERSİTE, SANAYİ VE ŞEHİR İÇ İÇE OLMALI”

Teknokent Yönetim Kurulu Toplantısında konuşan Bakan Varank, katma değer oluşturmak için Üniversite Sanayi ve Şehrin işbirliği içinde hareket etmesinin önemine vurgulayarak şunları kaydetti: “Üniversite Sanayi işbirliği şehir için çok önemli. Şehirle sıkı ilişkide olmaktan geçen bu yolda önceki dönemde nahoş şeyler yaşandı. Sorunları geride bıraktığımıza inanıyoruz. Şehir ve sanayi ile iç içe bir üniversite ile ancak katma değeri arttırabiliriz. Bunun için özellikle Odalarımızın yanında Büyükşehir Belediyesi de aktif katkı sağlamalıdır. Biz bakanlık olarak size destek veririz. Bu üniversitede bu şehirde bu potansiyel var. Pırıl pırıl gençlerimizi görmüş olmaktan ziyadesiyle memnun oldum. Gençlere bu kadar heyecan veren bir akademik kadro olması akademik ortamın olması da mutluluk verici. Şehirle ele vererek güzel başarılara imza atacağınıza inanıyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...