• Güncelleme: 11:23:24 - 27 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 11:23:24 - 27 Mayıs 2020

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 27 Mayıs Darbesi’nin yıldönümünde çok ilginç bir paylaşımda bulundu. Dönemin belediye başkanlarından dedesi Hüsamettin Erdoğan’ın, dönemin başbakanlarından Adnan Menderesle çekilen fotoğrafını paylaşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 27 Mayıs Darbesine tepkisini ortaya koydu ve “ O’ndan aldığımız emaneti, hiç yere düşürmedik” dedi.

Türkiye’nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü dolayısıyla, dedesinin, Başbakan Adnan Menderes ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Başkan Erdoğan, “Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes’in yol arkadaşlarından birinin de dönemin belediye başkanlarından rahmetli dedem Hüsamettin Erdoğan olması, benim için hep gurur kaynağı oldu. O’ndan aldığımız emaneti, hiç yere düşürmedik. Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için hizmet etmiş demokrasi şehitlerimiz Başbakanlarımızdan merhum Adnan Menderes, Dışişleri Bakanlarımızdan merhum Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanlarımızdan merhum Hasan Polatkan ile vatanı uğruna canını feda etmiş tüm kahramanlarımızı, rahmetle anıyorum.” dedi.

AW002610 01

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan’ın 27 Mayıs 1960’taki askeri darbenin yıl dönümünde yaptığı sosyal medya paylaşımı, tarihten kopan bir yaprak misali gözler önüne serildi. Dönemin belediye başkanlarından olan dedesi Hüsamettin Erdoğan’ın, darbe sonrası idam edilen dönemin başbakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Adnan Menderes ile fotoğrafı, başbakanlıktaki bir ziyarete ait… Heyet halinde Başbakan Menderes’e gidenlerden biri de, DTO Başkanı Uğur Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı yapmış dedesi Hüsamettin Erdoğan.

BAŞKAN ERDOĞAN: “O’NDAN ALDIĞIMIZ EMANETİ, HİÇ YERE DÜŞÜRMEDİK”

Başkan Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, “Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes’in yol arkadaşlarından ve dönemin belediye başkanlarından dedem Hüsamettin Erdoğan’dan aldığımız emaneti, hiç yere düşürmedik. Milletimizin hür iradesini idam sehpasına çıkartarak Türkiye’nin yarınlarını ipotek altına alan 27 Mayıs 1960’taki askeri darbenin yıl dönümünde, ülkemizin bekası, milletimizin refahı için hizmet etmiş demokrasi şehitlerimiz Başbakanlarımızdan merhum Adnan Menderes, Dışişleri Bakanlarımızdan merhum Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanlarımızdan merhum Hasan Polatkan ile vatanı uğruna canını feda etmiş tüm kahramanlarımızı, rahmetle anıyorum. Demokrasimizi sekteye uğratan darbeci zihniyeti, girişimleri ve darbecileri kınıyorum.” dedi.

100810401 3047598645299688 9047121714491686912 o
TORUN ERDOĞAN’DAN, 27 MAYIS DARBESİNE FOTOĞRAFLI GÖNDERME… 6

FOTOĞRAFTAKİLERDEN BİRİ DE DEDE ERDOĞAN…

Başbakan Adnan Menderes’i Başbakanlık’ta ziyaretlerinde çekilen fotoğrafta, bugün artık hiçbiri hayatta olmayan şu isimler yer alıyor:

Ayaktakiler (soldan sağa): Veysel Işık, Selahattin Kemaloğlu (DP Tercan İlçe Bşk.), Hüseyin Şahin (DP Erzincan Milletvekili), Adnan Menderes (Başbakan), Alişan Şahin, Faik Oktay (Tercan Bel. Bşk.) ve sonradan Mercan Belediye Bşk. olan Mustafa Gül.

Oturanlar (soldan sağa): Muzaffer Tuzlacı, Taştan Seçer, Sebahattin Torun (Çadırkaya Belediye Başkanlarından) ve Çadırkaya’nın 2’nci Belediye Başkanı HÜSAMETTİN ERDOĞAN.

TORUNU, DEDESİNİN YOLUNDA İLERLİYOR…

Siyasetin içinde yoğrulup gelmiş bir isim olarak Başkan Erdoğan, dedesinin yolundan ilerlemiş; sivil toplum kuruluşlarında aktif biri olarak dikkat çekiyor. Torun Erdoğan da, bugüne kadar AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev aldı. Gerek il yönetiminde il başkan yardımcılığı görevinde gerekse merkez ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu.

AW913590 04 1

Sosyal sorumluluk çerçevesinde birçok sivil toplum kuruluşu ile aktif siyasette yer aldı. Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve başkan vekilliği yaptı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Üyeliği ile Uluslararası Karayolu ile Yük Taşımacıları ve Acente Sahipleri Derneği (UKAT) başkan vekilliği görevinde bulundu. UKAT Yönetim Kurulu Üyeliği ise, devam ediyor.9 Mart 2005’ten bu yana Denizli Ticaret Odası(DTO)’nda görev alarak, yönetim kurulu sayman üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 28 Eylül 2016’da, yönetim kurulu kararıyla DTO Başkanlığı’na getirildi. 2 Nisan 2018’deki DTO Organları Seçimlerinde ise, bu kez oda üyelerinin de katılımıyla yapılan seçimle göreve gelerek, güven tazeledi; Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.14-15 Mayıs 2018’te gerçekleştirilen TOBB’un 74’üncü Genel Kurulu’ndaki seçimle, yeni kurulan 22 kişilik TOBB Genel İdare Kurulu(GİK)’nun yanı sıra Ticaret Odaları Konseyi’ne de girdi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 1988 yılından bu yana iş alemi mensubu olarak Denizli’de.30 yıldan bu yana uluslararası taşımacılık sektöründe. Lojistiğin yanında aynı zamanda gümrük müşavirliği alanında da faaliyet gösteriyor. Evli ve 3 çocuk sahibi Başkan Erdoğan, kendine has üslubu ve aktif yaşamıyla son dönemin şehirde en çok dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...