• Güncelleme: 18:20:53 - 10 Nisan 2020
  • Yayınlama: 18:20:53 - 10 Nisan 2020

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, detaylı bir basın açıklaması yaparak, eleştirilerini dile getirdi. Arpacı, Pamukkale Belediyesi’ni de eleştirerek ” Pamukkale Belediyesi ne muhtarlarla temas halinde ne belediye meclis grubu ile ne de vatandaş ile. Tüm paraları kel tepeye aktarmış olmak, vatandaşa en ulaşılması gereken zamanda ulaşmamak ve cevap vermemek ne yazık ki olacak iş değildir”dedi.

CHP Pamukkale İlçe Yönetimi yaptığı basın açıklaması ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin su faturalarında erteleme ya da indirime gitmek yerine hayata geçirdiği ‘gezici vezne’ uygulamasını eleştirerek: “Böyle zamanda vatandaşın sağlığı ve ekonomisi düşünülmeyecek de ne zaman düşünülecek” diye de sordu.

CHP İl Başkanlığı binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya grup adına açıklamayı yapan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı’nın yanı sıra CHP Pamukkale İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahinur Dingil, Pamukkale Belediyesi CHP Meclis Grup Başkan Vekili Oral Baş, CHP Pamukkale İlçe Yönetimi ve Pamukkale Belediyesi CHP Meclis üyeleri katıldı.

Açıklamaya sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı: “Ülkemizde vaka sayısı 38 bini geçerken vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 812 olmuştur. Kendi hayatlarını hiçe sayarak, ailesini ve çocuğunu görmeme uğruna görevini icra eden tüm sağlık personelinin ellerinden öpüyor, ayakta alkışlıyoruz. Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik etkin bir yasanın acil olarak çıkarılması gerekmektedir” diye konuştu.

76622e90 64d2 420c a221
"TÜM PARALARI 'KEL TEPE'YE YATIRINCA..." 4

Ülke genelinde tüm vatandaşa yönelik salgın tehlikesi varken, sadece 20 yaş altı, 65 yaş üzeri ve kronik hastalıkları olanlara dışarı çıkma yasağı uygulandığını söyleyen Arpacı, bunun da toplam nüfusun sadece %40’ını evde tutmak anlamına geldiğini belirtti. Evde tutulamayan ve çalışmak zorunda bırakılan %60 nüfusun yani 50 milyon kişinin hayatının ise ekonomik nedenlerden dolayı riske atıldığını üzülerek ifade eden Arpacı: “Tüm vatandaşlarımıza düşen kişisel hijyenlerine dikkat etmeleri ve toplum sağlığı açısından uzmanların yapmış olduğu bilgilendirmeler doğrultusunda alınacak basit tedbirlere uymalarıdır” dedi.

Zor durumda olan vatandaş için olmazsa olmaz tüketim kalemlerinden elektrik, su ve doğalgaz kullanım bedellerinin ertelenmesinin hem vatandaşın sağlığı hem de sayaç okumaya giden personelin sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Arpacı: “Denizli’de elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri geçmiş ayların ortalamaları ile yeni dönem faturayı tahakkuk ettireceklerdir. Ama bunun ödemesi hemen olmamalıdır en azından 3 ay öteleyerek ödemeleri alınmalıdır. Daha önemli ve gözden kaçan konu ise su bedelinin tahsilatı noktasındadır” ifadelerini kullandı.

“DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BİR SKANDALA İMZA ATMAKTADIR!”

Başkan Arpacı, birçok BŞB’nin derman belediyecilik adı altında su faturasının tahsilatı konusunda erteleme, borcu olsa da suyun kesilmemesi gibi kolaylıklar sağladığını hatırlatarak Denizli Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle tepki gösterdi: “Denizli BŞB tarafından görevlendirilen DESKİ gezici vezne aracı su tahsilatı konusunda bir skandala imza atmaktadır. Sözde vatandaşın ayağına giderek ona kolaylık sağlar gibi görünürken hem evde kalmaları gereken 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşı fatura ödemek için evden çıkmalarına sebebiyet vereceksin hem de zaten maddi sıkıntı içerisinde olan vatandaşı salgın tehlikesi geçinceye kadar tolere edemeyeceksin tahsilat derdine düşeceksin. Böyle zamanda vatandaşın sağlığı ve ekonomisi düşünülmeyecekte ne zaman düşünülecek? Belediyelere ve dağıtım şirketlerine ödenemeyen faturalar nedeniyle hizmetler kesilmemeli ve faiz işletilmemelidir.”

Açıklamanın devamında Pamukkale Belediyesi’ni de sert sözlerle eleştiren Arpacı şunları söyledi: “Öyle bir belediye var ki muhalefette olan Belediye meclis üyelerini son bir ayda bir kez bile aramamış. En son 9 Mart tarihinde yapılan Pamukkale Belediyesi meclis toplantısında temas kurulmuş. Tam 1 ay geçmiş. Ülke covid-19 ile mücadele ediyor. Pamukkale Belediyesinden vatandaşın beklentisi çok ancak hizmet yok. Salgınla mücadelede belediyeler kurumlarla eşgüdümlü şekilde çalışmalıdır ve muhalefete çalışmalarla ilgili bilgiler verilmelidir. 65 yaş altı vatandaş maske bekliyor. Para ile alınacak maske artık piyasada bulunamazken ve derman belediyeler vatandaşına maskeyi kendi imkanları ile yaparken Pamukkale belediyesi ortada görünmemektedir. Pazarda dağıttıklarından bulabilirsen ve kalmışsa şansına bir tane alabilirsin. Ya sonra? Vatandaş hastaneye gidemiyor. İlaç bulamıyor. Özellikle kırsaldaki veya dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara yönelik sağlık taraması yapacak sağlık ekipleri oluşturulsa, gezici donanımlı araçlar ile vatandaş sağlık kurumuna gitmeden evinde taramadan geçse en azından salgın hastalık bulaşma riski de ortadan kalkmış olur.”

347014d3 aa58 45b0 a38c
"TÜM PARALARI 'KEL TEPE'YE YATIRINCA..." 5

“TÜM PARA KEL TEPEYE AKTARILDI!”

61 mahallede vatandaşlarla ve muhtarlarla devamlı irtibat halinde olduklarını ifade eden Arpacı: “Öyle bir duruma gelindi ki gıda yardımına muhtaç duruma gelen on binlerce vatandaş varken Pamukkale Belediyesi bu konuda ne muhtarlarla temas halinde ne belediye meclis grubu ile ne de vatandaş ile. Tüm paraları kel tepeye aktarmış olmak vatandaşa en ulaşılması gereken zamanda ulaşmamak ve cevap vermemek ne yazık ki olacak iş değildir” eleştirisinde bulundu.

Devletin ve belediyelerin sosyal devlet anlayışı ile yapacağı çalışmaların sağlık kaygısı taşıyan vatandaşın ekonomik sıkıntıdan dolayı yaşayabileceği huzursuzluğu en aza indireceğinin altını çizen Arpacı son olarak: “Biz CHP Pamukkale ilçe örgütü olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduğumuzu, tüm kaygıların ve olumsuzlukların giderilmesi adına yapılmakta olan çalışmaları takip edeceğiz. Gerektiği yerlerde toplumun yararına müdahalelerde bulunacağımızı bildirmek isteriz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...