• Güncelleme: 17:34:48 - 23 Haziran 2022
  • Yayınlama: 17:20:05 - 23 Haziran 2022

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Meclis Kürsüsü’nde yaptığı konuşmada, tasarımı değişen yeni sigara paketlerinin üzerine Türk Bayrağı’nın eklenmesini sert bir dille eleştirdi ve “Tüketildikten sonra üzerine basılan, çöpe atılan sigara paketlerinin üzerine Türk bayrağı eklemek, hangi aklın evvelin hadsizliği. Bu rezalete son verilmelidir “ dedi.

YASIN OZTURK SIGARA PAKETI

Meclis konuşmasının videosunu da sosyal medya adresinden paylaşan İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, başta Türk dili olmak üzere bir çok değerimize önem vermediğinizi biliyoruz ama Türk Bayrağı’na saygısızlık yapacağınıza ihtimal vermiyordum” diyerek şöyle konuştu:

“ Sigara paketlerinde yer alan bandroller değiştirildi. Yeni bandrollere darphane logosu ve Türk bayrağı logosu eklendi. Amacınız nedir? Türk Bayrağı kanununun 7 maddesinden haberdar olmamanız mümkün mü? Bayrağımızın layık olduğu değeri zedeleyebilecek şekilde kullanımı söz konusu olamaz. Boş paketi tiryaki ne yapar? Buruşturup çöpe atar. Çöplere atılan, üzerine basılan artık bir sigara paketi değil, ülkemizin ay yıldızlı şanlı bayrağıdır. Sizi uyarıyorum. Bu hadsizlikten, bu saygısızlıktan bir an önce vazgeçin!)

ÖZTÜRK’ÜN KONUYLA İLGİLİ KONUŞMASINI DİNLEMEK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir