• Güncelleme: 22:02:03 - 23 Ocak 2021
  • Yayınlama: 22:02:03 - 23 Ocak 2021

Demokrat , laik, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, devrimci, emektar, tüm hak ve özgürlükten yana, emperyalizmin, çıkarcılar, vurguncular ve yobazların karşısında olan Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 Pazar Günü arabasına konan bomba ile öldürülmüştür.

 Bir kişiye yapılan haksızlık, tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Sorumluluk bilinci, özgürlük ve demokrasinin temelidir. Nato’ suyla, Cento’ suyla, ikili antlaşmalarla, Amerikan üstleriyle, Atatürk’ün tam bağımsızlık ilkesi ABD  tarafından ipotek altına alınmıştır.

 Görkemli bir destan olan Ulusal Kurtuluş Savaşıyla, emperyalizme ve kapitalizme karşı gelinmiştir. Masum insanlar öldürülürken susulmaz. Ölümlerde ne ırk ayrımı yapılır ne de din… ölen insandır.

10670032 10152739936178285 2603450447561382420 n

Uğur Mumcu demiştir ki :

“ Susmayı, kendi kabuğunun içine çekilmeyi bir yaşam biçimi, bir kişilik simgesi olarak benimseyen insanlar vardır. Özgürlükleri ve silahları konuşmamaktadır. Her adaletsizlik onların eylemsizliğinden güç alır.”

Türkiye’ nin Ortadoğu siyasetiyle, ABD’ nin “İleri Karakolu” olmak ve batının “Petrol Bekçiliği” yapmak konumları Amerikancı ve Natocu siyasetiyle Ortadoğu hakları karşı karşıya gelinmiştir. Ortadoğu emperyalizmin savaş alanı olmuştur.

Basın özgürlüğü, demokrasinin temellerinden biridir. Basın özgürlüğünün kısıtlanmasıyla demokratik gelişim durur. Totaliter eğilimler güçlenir. Basın özgürlüğün iki amacı vardır:  Birincisi düşüncelerin serbestçe yayılabilmesi, ikincisi ise devleti yönetenlerin eleştirilmesidir. Kalemler, sömürünün, vurgunun, özgürlüğün ve barışın silahıdır. Kalemleri susturmak isteseniz bile susturamazsınız. Zira biri susarsa, diğeri yerini alır. Basın özgürlüğü, haberleri serbestçe elde edip yazmak, her türlü düşünceyi yaymak ve dile getirmek demektir. Şirketleşme ve holdingleşme değildir.

Atatürk’ ün yurtta barış, cihanda barış sloganından giderek Uğur Mumcu’ nun şiiriyle bitirmek istiyorum.

Ben, Atatürkçüyüm.

Ben, Cumhuriyetçiyim.

Ben, laikim.

Ben, anti-emperyalistim

Ben, tam bağımsız

Türkiye’ den yanayım

Ben, özgürlükçüyüm,

Ben, insan hakları savunucusuyum,

Ben, yobazların, vurguncuların,

Çıkarcıların düşmanıyım.

Özlemle ve saygıyla anıyorum…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...