• Güncelleme: 16:17:54 - 21 Ocak 2021
  • Yayınlama: 16:17:54 - 21 Ocak 2021

Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Acıpayam ilçesinde bulunan Dalaman çayındaki kirliliğin önlenmesi için rapor hazırladı.

Ülkü Ocakları, Dalaman çayında yaşanan kirliliği yeniden kamuoyunun gündemine taşıyor. Ocak bünyesinde bulunan Çevre Mühendisi, Avukat ve Jeoloji Mühendisleri tarafından hazırlanan raporda Acıpayam ve yöresini besleyen önemli su kaynağı olan Dalaman çayında yaşanan kirliliğe ve kirliliğin önlenmesi için alınacak tedbirlere dikkat çekiyor.

DALAMAN
ÜLKÜ OCAKLARI, DALAMAN'IN KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ... 3

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Dalaman çayında incelemelerde bulunan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, “Burdur’un Gölhisar İlçesi’nin güneyindeki Yeşilgöl Dağları’ndan doğup, Acıpayam Ovası’nı geçerek Dalaman’da Akdeniz’e dökülen 229 kilometre uzunluğundaki Dalaman Çayı’nda yaşanan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla rapor hazırladık. Hazırladığımız geniş kapsamlı raporumuzu öncelikle Ankara’da yetkililere ileteceğiz. Önümüzdeki süreçte raporu kamuoyu ile de paylaşacağız.  Biz Dalaman çayının eskiden olduğu gibi yerli ve yabancı turistlerin uğradığı, rafting yapılan, birçok balık çeşidinin barındığı o   güzelliğine yeniden kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Aydınlı, raporun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...