• Güncelleme: 13:19:38 - 15 Nisan 2021
  • Yayınlama: 13:19:38 - 15 Nisan 2021

Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski başkanlarından Mimar Hüsamettin Ataman, seçim öncesi dudak uçuklatan vaatlerde bulunun bir büyükşehir 2 de merkez ilçe belediye başkanından, ilginç paylaşımlarla hesap sordu.

vaat

Sosyal medya adreslerinden denizi olmayan Denizli’ye plaj yapacağını vaat eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan, 2. Üniversiteyi getireceğini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’dan ve 10 bin kişilik kapalı spor salonu sözü veren Palmukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye seslenerek “ Zaman su gibi akıp gidiyor. 3 Belediye Başkan adayından 3 önemli SEÇİM VAADİ; OSMAN ZOLAN; 10 bin kişilik HALK PLAJI., AVNİ ÖRKİ 10 bin kişilik SPOR SALONU, ŞENİZ DOĞAN;10 bin öğrencili ÜNİVERSİTE. TAKİPÇİSİYİZ. 3 YIL KALDI” görselleriyle adeta hesap soran Hüsamettin Ataman “Bir toplumda demokrasinin varlığından söz edebilmek için; halk, yöneticilerden hesap sorabilmeli ve yöneticiler de hesap verebilmelidirler” dedi.

VATANDAŞ HÜSAMETTİN OLARAK, BENİM GÖREVİM…

Sosyal medya adreslerindeki tepkisel paylaşımlarıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ataman “ Bırakın mimarlığımı, eski oda başkanlığımı. Ben vatandaş Hüsamettin olarak, vatandaşa verilen sözlerin hesabını soruyorum. Belediye başkan adayları seçim öncesi çeşitli vaatlerde bulunurlar. Seçilen ve belediye başkanı olan aday, verdiği sözleri unutmamalı, neyi ne kadar yapabildiğini anlatmalıdır” dedi.

86996078 10222175709485764 3798706949051121664 n
HÜSAMETTİN ATAMAN/MİMAR

ARADAN 2 YIL GEÇTİ, BU DEV PROJELER İÇİN DAHA ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI…

Seçilen 3 başkanın da 2 yıllık hizmet sürelerini doldurmalarına rağmen, ön plana çıkardıkları bazı projeleriyle ilgili henüz faaliyetin gerçekleştiğini görmeyince, anımsatmak için bir vatandaş olarak harekete geçtiğini de söyleyen Mimar Hüsamettin Ataman “Belediyeler şeffaf olmalı, belediye başkanları hesap vermelidir. Halkımızda yönetenlere hesap sorma alışkanlığı yok maalesef. Bırakın soru sormayı, halkımızın önemli bir bölümü, soru soranları ayıplıyor. Yönetenlere soru soranlar, olmadık cezalarla yüzleşmek zorunda kalıyorlar” diye konuştu…

HALK PLAJI, ÜNİVERSİTE VE DEV SPOR SALONU NEREDE?

2019 Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi her 3 belediye başkan adayının seçim vaatlerin dudak uçuklatan cinsten olduğunu,  Osman Zolan’ın 258, Avni Örki’nin 177, Şeniz Doğan’ın ise 75 önemli proje ile halkın karşısına çıkarak ipi göğüslediklerini de sözlerine ekleyen Ataman “ Özellikle halkın çok önemsediği halk plajı, 2, üniversite ve 10 bin kişilik spor salonu projelerini, hiç düşünmeden vaat ettiler” dedi ve şöyle devam etti:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN’IN, HALK PLAJIYLA İLGİLİ SEÇİM VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

 “Ancak aradan geçen 2 yıl içinde ne kadarını başardıklarını açıklamadılar. Yani hesap vermediler.  Söz verdiklerini unuttular. Halk da unutsun istiyorlar. Ben bir vatandaş olarak soruyorum ve belediye başkanlarının hesap vermelerini istiyorum.  Her vatandaşımız da hesap sormalı.

Hesap sormalıyız ki, kentimizi yönetenler kendilerine çeki düzen versinler. Vaatlerini yerine getiren başkan ile vaatlerini yerine getirmeyen başkan belli olsun. Halk, bir dahaki sefere değerlendirmesini ona göre yapsın. Verilen sözlerin, bir vatandaş olarak sonuna kadar takipçisi olacağım.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...