• Güncelleme: 12:18:07 - 18 Kasım 2020
  • Yayınlama: 12:18:07 - 18 Kasım 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Aydı-Denizli Otoyolu Projesi’ne geniş yer ayırdı ve açtı ağzını, yumdu gözünü.

Vatandaşa acı reçete sunmaya hazırlananların, yandaşlarının cebine fazladan 9 milyar Lira koyacaklarını söyleyen Akşener “ Ayıptır, günahtır. O parayı bu millet ödeyecek” diyerek şöyle konuştu:

“Millete acı reçete diyenler, renkli hayatlarına, sefalarına tam gaz devam ediyorlar. Beş müteahhidin kasasına para akıtmaya devam ediyorlar. Bakın size, milletimize acı reçeteden bahseden iktidarın, daha üç gün önce temelini attığı bir otoyoldan bahsedeyim.

AKSENER
MERAL AKŞENER/İYİ PARTİ
GENEL BAŞKANI

Hafta sonu, Aydın-Denizli otoyolunun temeli atıldı. Ne güzel… Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Böyle güzel işleri lekeleyen şu zihniyetleri olmasa, alkışlayıp geçeceğim. Ama maalesef geçemiyorum. Bu otoyol, toplamda 150 kilometre. Otoyolun bir kilometresinin maliyeti ne kadar? Ortalama 5 milyon dolar, yani 4.2 milyon euro. Bu durumda, 150 kilometrelik yol ne kadara mal oluyor? Yaklaşık 630 milyon euro’ya. Peki, temeli atılan bu yol için müteahhit firmaya,17 yıl için verilen araç geçiş garantisi ne kadar biliyor musunuz? Maliyetinin iki buçuk katı, 1 milyar 550 milyon euro… Yani 14 milyar 200 milyon lira. Daha dövizdeki artıştan, vergi avantajlarından ceplerine girecekleri söylemiyorum bile…

Vatandaşa acı reçete, yandaşa milyarlar… Pandeminin ilk gününden beri, 83 milyon vatandaşın cebine doğrudan koydukları para 10 milyar lira. Bu dar günlerde, tek bir kodamanın cebine koydukları kâr 9 milyar lira. El insaf. Ayıptır, günahtır. O parayı kim ödeyecek? O parayı millet ödeyecek, millet!”

İŞTE AKŞENER’İN O KONUŞMASI…

Bu konuyla ilgili Şifre Haber Editörü ve Köşe Yazarı Seval Uysal’ın kaleme aldığı yazıyı okumak isterseniz, bu yazıya tıklayabilirsiniz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...