• Güncelleme: 13:47:49 - 26 Kasım 2020
  • Yayınlama: 13:47:49 - 26 Kasım 2020

ŞİFRE HABER tarafından dün ‘Vekilimiz Türkiye’nin diline düştü’ manşeti ile gündeme taşıdığımız haberimizden sonra, dün akşam saatlerinde bir tweet paylaşan Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün, haberimizin gerçek olmadığını ima edip “İşin aslı şöyle’ diye yazdıktan sonra, paylaştığı TBMM resmi tutanağında tahrifat yaptığı, adeta sahteciliği, kendi elleriyle ifşa ettiği görüldü.

NE OLMUŞTU?

Şifre Haber, Denizli Milletvekili Nilgün ÖK’ün, TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında, 18 yıl önce hiçbir şey yokmuş gibi konuşulduğunu ileri sürerek tepki gösteren CHP Aydın Milletvekili  Süleyman Bülbül’e “ Araba var mıydı?” şeklinde verdiği cevap, Twitter’da ‘#18YılÖnce’ hashtagiyle TT olmuş, hatta Youtube’da da birçok mizah videosu yayına verilmişti

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında ilginç diyaloglar yaşanmış, CHP’li Süleyman Bülbül’ün, “AKP’li sözcü arkadaşı dinleyince yani on sekiz yıl önce araba yoktu, uçak yoktu, tren yoktu. La Fontaine Masalları bunlar” sözleri üzerine AKP’li Nilgün Ök, “Araba var mıydı, araba?” diye sormuş, biz de bu diyaloğu habere dönüştürerek yayınlamıştık.

Bu konuyla ilgili ilk haberlere ulaşmak isteyenler, aşağıdaki foto linklere tıklayarak okuyabilirler…

ilk haber
VEKİL ELİYLE SAHTECİLİK… 9
cats 8
VEKİL ELİYLE SAHTECİLİK… 10

BU MU CEVABINIZ SAYIN VEKİL?

Bütün bu gelişmelerden sonra, durumdan rahatsızlık duyan Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, dün akşam 20.30 sularında bir twit attı.

Twitinde “ Dünden bu yana yapılan bazı espirilerinize ben de çok güldüm. Tabi hakaretler hariç… Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG idi. Ama işin aslı şöyle…” diyerek, yazının alt kısmında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, resmi tutanağını yayınladı.

acilmis kayit
VEKİL ELİYLE SAHTECİLİK… 11

BU BİR EVRAKTA SAHTECİLİK…

ikili

Yayınlanan 19.11.2020 tarihli tutanağın, Türkiye gündemine oturan diyaloğun yaşandığı 237. Sayfasını da tweetinde yayınlayan Milletvekili Ök’ün, “Araba var mıydı, araba?…” olarak yazılan kısmını, üstelikte SARI BANT ÇEKİP, YEŞİL RENKLE DAİRE İÇİNE ALARAK “Yerli araba var mıydı, yerli araba?” şeklinde değiştirerek, orijinal evrakta tahrifat yaptığı, adeta sahteciliğe prim verdiği görüldü.

TAKİPÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ…

Ak Parti Milletvekili Nilgün Ök’ün bu paylaşımındaki tahrifat ve sahteciliğin farkına varan bazı takipçilerin ise, attıkları tweetle tepki gösterdikleri gözlemlendi.

takipci
VEKİL ELİYLE SAHTECİLİK… 12

Emir Korubeyi isimli bir takipçinin “Hayret ediyorum ya hala vatandaşı, bizleri aptal yerine koyduğunuzu zannediyorsunuz. Yaptığınız paylaşım bile yalan; fotoşop helal olsun . Arkadaşlar girin TBMM tutanaklar plan bütçe komisyonu 237 -238 . Sayfalara bir bakın . Vekilin dediği gibi yoksa fotoşop mu buyrun” diye yazdığı görüldü.

orjinnn
ORJİNAL TUTANAK

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Nilgün Hanım, biz komisyondaki konuşmanızda ne demek istediğinizi çok iyi anladık. Ama yaptığımız haber, sizin aslında neyi kastettiğinizle ilgili değil, orada bulunan bir muhalif vekille aranızda geçen tartışmanın, sosyal medyada en çok ilgiyi çeken konu haline dönüşmesine yöneliktir. Bu nedenle de ‘Vekilimiz Türkiye’nin diline düştü’ başlığını kullandık.

Haberin arkasından, adeta bizim yalan haber yapmış olduğumuzu ima edercesine “ Ama, işin aslı şöyle” diyerek attığınız, twette kullandığınız ve belge olarak sunduğunuz TBMM tutanaklarında tahrifata ve bir nevi vekil eliyle sahteciliğe yönelmiş olmanızı, esefle karşılıyoruz…

Bu tavrınız, topluma örnek olması gereken bir vekile yakışmamıştır; ayıptır ve utanç vericidir…

TBMM resmi tutanağının, tamamını görmek isteyenler, aşağıdaki linke tıklayarak, 237. sayfayı kontrol edebilirler…

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/komisyon_tutanaklari.goruntule?pTutanakId=2611

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...