• Güncelleme: 01:42:59 - 12 Temmuz 2021
  • Yayınlama: 01:42:59 - 12 Temmuz 2021

Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Birsen Çelik’in makam aracı ve makam koltuğu, çalışanın tazminatı nedeniyle geçtiğimiz mart ayında altından alınırken, aynı nedenlerden dolayı icralık olan Buldan İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’in her gün bindiği makam aracına, haciz işlemi sonucu yakalama kararı verilmesine rağmen, en ufak bir işlem yapılmıyor.

WhatsApp Image 2021 07 10 at 19.51.39 7
BOZKURT BELEDİYESİ HACİZ HABERİ İÇİN GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ...

Denizli’de geçtiğimiz mart ayı içerisinde, bir çalışanının hak ettiği tazminat davası sonrası makam aracı ve makam koltuğuna kadar altından alınan CHP’li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in olayından sonra, bu sefer de Buldan Belediyesi’ne aynı şekilde bir çalışanın tazminat alacağı nedeniyle icra işlemi başlatıldı.

PARASINI ALAMAYINCA…

Ortaya çıkan tuhaflık, Buldan Belediyesi’nde uzun yıllar kepçe operatörü olarak çalışan Cengiz Çakır adındaki işçinin, emekliliği sonucu hak ettiği ikramiyesinin ödenmemesi nedeniyle hukuki yollara başvurmasıyla başladı.

WhatsApp Image 2021 07 11 at 22.16.08
CENGİZ ÇAKIR/MAĞDUR İŞÇİ

Parasını normal yollardan alamayan işçi Cengiz Çakır, avukatı aracılığıyla başlattığı yasal süreç sonunda kıdem tazminatı, emekli ikramiyesi, izin ücreti ve verilmemiş maaşlarının ödenmesi konusunda haklı bulundu ve belediyeden yasal yollarla tahsil etmek için harekete geçti.

İlk etapta, Buldan Belediyesi, Başkan Mustafa Fahri Şevik’in onayı ile parça parça alacağını tahsil etmeye başladı. Belirli bir miktar ödendikten sonra, belediye yetkilileri çeşitli gerekçeler ileri sürerek ödemeleri durdurdu.

SON ÇARE HACİZ OLDU…

Belediyenin kalan miktarı ödememesi üzerine, avukatına talimat veren Çakır, haciz işlemini başlattı. Bunun üzerine Çakır’ın avukatı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’in makam aracı olan 20 RR 020 resmi plakalı araç için haciz işlemi başlattı, bununla da yetinmeyerek yakalama kararı aldırdı.

WhatsApp Image 2021 07 10 at 19.51.39 9

Ocak ayından itibaren süren haciz işlemleri sonrası sonuç alınamayınca, Başkan Mustafa Fahri Şevik’in 20 RR 020 plakalı aracıyla ilgili yakalama kararı aldıran Çakır ve avukatı, durumu güvenlik birimlerine bildirdi.

Yetkililerin ‘gereği yapılacak’ demesine ve aradan 20 günlük bir süre geçmesine rağmen işlem yapılmaması üzerine, durumu ayrıca bir dilekçe ile CİMER’e iletildi.

ARAÇ BULDAN SOKAKLARINDA TUR ATIYOR AMA…

ARAC
MUSTAFA FAHRİ ŞEVİK/BULDAN BELEDİYE BAŞKANI

İlgili birimlere durumun defalarca telefonla iletilmesine ve yakalama emrinin tebliğ edilmesine rağmen, bir işlem yapılmamasına anlam veremediğini söyleyen mağdur işçi Cengiz Çakır’ın avukatı “ Ocak ayı itibarıyla karar alınmış ve icra süreci başlatılmıştır. Son olarak Buldan Belediyesi’ne ait 20 RR 020 plakalı aracın haciz ve yakalama olayı kesinleşmiş ve yetkililere bildirilmiştir. Ne hikmetse, her gün Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’i taşıyan, Buldan sokaklarını turlayan makam aracının izine rastlanamamıştır. Sizce de, bunda bir tuhaflık yok mu?” diyerek, tepki gösterdi.

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

WhatsApp Image 2021 07 10 at 19.51.39 1

BOZKURT BELEDİYESİ’NİN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI BİRSEN ÇELİK’İN MAKAM ARACI, HATTA MAKAM KOLTUĞUYLA İLGİLİ ANINDA İŞLEM YAPAN YASA UYGULAYICILARININ, BİRE BİR BENZER BİR DAVA SONUCU HACİZ İŞLEMİ BAŞLATILAN MHP’Lİ BULDAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA FAHRİ ŞEVİK’İN MAKAM ARABASIYLA İLGİLİ NEDEN GEREĞİNİ YAPMADIĞINI BAŞTA DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK’E, ARDINDAN BULDAN KAYMAKAMI’NA VE BU KONUYLA İLGİLİ İŞLEM YAPMASI GEREKEN GÜVENLİK BİRİMİ YETKİLİLERİNE SORUYORUZ:

YASA AYNI, KONU AYNI, MAKAM AYNI; AMA UYGULAMA FARKLI…

BU FARKIN NEDENİ, EĞER İKTİDARDA BULUNAN CUMHUR İTTİFAKI FARKI İSE, HAKKIN VE HUKUKUN TÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VATANDAŞLARI VE KURUMLARI İÇİN EŞİT BİR ŞEKİLDE İŞLETİLMESİ GEREKTİĞİNİ ANIMSATMAK İSTERİZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir