• Güncelleme: 22:08:22 - 2 Mayıs 2020
  • Yayınlama: 22:08:22 - 2 Mayıs 2020

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek vermek isteyen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir  Şube Müdürü, twitter hesabından, Ankara Barosu’na tepki olarak yaptığı paylaşımda adeta kontrolden çıktı. Bir öğretmene, bir müdüre yakışmayacak “…biliyoruz pçler… gidin gtnzü verin evinizde. kimse karışmıyor size…”  şeklinde cümleler yazarak, takipçileriyle paylaşan müdür beyin bu paylaşımı, kısa süre içerisinde tepki almaya başladı, ilçe de ve milli eğitim camiasında adeta minik şok yaşattı.

NE OLMUŞTU?

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüsü nedeniyle, birkaç hafta önceki Cuma hutbesinde, salgın hastalıkları ve ortaya çıkan felaketleri konu edinen ve bunları da yaygınlaşan eşcinselliğe, nikahsız yaşamaya ve zinaya bağlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a, başta Ankara Barosu olmak üzere, farklı çevrelerden tepkiler gelmiş, bu tepkiler karşısında ise birçok kurum ve kuruluş ile toplumun farklı kesimlerinden insanlar Erbaş’a destek hareketi başlatmıştı.  Ayrıca, Erbaş’a tepki bildirisinin altında imzası bulunan, Ankara Barosu yöneticileri hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştu.

112058947 gettyimages 1210424034
YAKIŞTI MI SAYIN MÜDÜR? 7

ERBAŞ NE DEMİŞTİ?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” demişti.

BARO NASIL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ?

Ankara Barosu ise, Erbaş’ın bu ifadeleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmayı şaşkınlıkla ve ibretle izledik. Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir” ifadelerini kullanmıştı.

20200426 basınaçıklaması
ANKARA BAROSU’NUN, BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMASININ TAM METNİ…

İŞTE MÜDÜR BEYİN PAYLAŞIMI…

Toplumun farklı kesimlerinden Ankara Barosu’nun yaptığı açıklamaya geniş çaplı ama seviyeli tepkiler yoğunlaşırken, birçok Sivil Toplum Kuruluşu da ortak bildirilerle ve seviyeli bir dille  Ankara Barosu’nu açıklamasını kınayıp, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek verdi.

Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Adem Soysal da, Erbaş’a destek vereyim derken, Ankara Barosu’na hitaben “8-9 nasil önce diyip aslında ne demek istediğinizi çok iyi biliyoruz pçler.. gidin gtnzü verin evinizde kimse karışmıyor size. Bunu açık hale getirip lüt kavmi gibi herkesi yakacaksınız..kalbiniz iyice körelsin doğru yolu görmeyin. Terbiyesizler, siz kimsiniz olum açıklama yapyrsn” şeklinde bir devlet memuruna, hele hele bir öğretmene ve müdüre hiç yakışmayacak bu cümleleri, twitter hesabından paylaştı. Kısa sürede yayılan bu yakışıksız paylaşım, Milli Eğitim camiası ve ilçe sakinleri arasında adeta minik şok yaşattı.

paylaşım
YAKIŞTI MI SAYIN MÜDÜR? 8

TÜM TWEETLERİNİ SİLDİ…

Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Adem Soysal, tepkilerin yoğunlaşması üzerine önce küfür dolu tweetini, sonra diğer tüm tweetlerini sildi. Bununla da yetinmeyen Müdür Soysal, Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki fotoğrafını da kaldırdı.

soysal twitter
ÖNCE TWITTER HESABINI SIFIRLADI…
2 1
SONRA, KURUM WEB SİTESİNDEKİ RESMİNİ KALDIRDI, İSMİ KALDI…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...