• Güncelleme: 18:50:34 - 2 Eylül 2023
  • Yayınlama: 14:04:29 - 1 Eylül 2023

Yangınlarda yaban hayatının büyük zor görmesi üzerine harekete geçen çevreciler, orman yangını çıkan bölgelerde avcılığın yasaklanması için Tarım ve Orman Bakanlığına mektup gönderdi.

Son dönemlerde ormanlarda çıkan yangınlarda binlerce hektar küle dönerken milyonlarca hayvan telef oldu, milyonlarca hayvan ise yaşam alanını kaybetti.

Bu konuya dikkat çekmek isteyen Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) yönetim kurulu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya mektup yazdı. Gönderilen mektupta yangınlarda sadece ağaçların yanmadığına, insanların evlerini ve onlar gibi yabani hayvanların da yuvalarını terk etmek zorunda kaldıkları, yuvalarından kaçan hayvanların yaşamlarını sürdürmek için barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları için orman yangını çıkan bölgelerde avlanmanın yasaklanması gerektiği belirtildi.

Yangınları Önlemek Amacıyla Avcılığın Yasaklanmasını Talep Ettiler...
Yangınları Önlemek Amacıyla Avcılığın Yasaklanmasını Talep Ettiler…

DOÇEV’den yapılan yazılı açıklamada , “Orman yangınlarından en fazla etkilenenlerden birisi de o bölgede yaşayan yaban hayvanlarıdır. Yanan alan ve etkilediği yakın çevresinde bulunan hayvanlardan kaçamayanların maalesef yaşamları sonlanmakta, sağ kalanlar ise yaşamlarını sürdürebilmeleri için yeni ve uygun yaşam alanları bulmak zorundalar.

Barınmak, beslenmek ve yaşamlarını sürdürmek telaşındalar. Bir kısmı yangında yaralanan bu hayvanların kendilerini toparlayabilmeleri için belli bir süre orman yangını bölgelerinde avcılığın yasaklanması ve hayvanların rahatsız edilmemeleri onlar için hayati önem taşımaktadır. DOÇEV olarak; orman yangını bölgelerinde avcılığın yasaklanması içerikli önerimizi ekteki mektubumuz ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ilettik” ifadelerine yer verildi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir