• Güncelleme: 16:04:07 - 22 Nisan 2024
  • Yayınlama: 16:00:21 - 22 Nisan 2024

Yavuzçehre Tekstil, yeni bir iş modeli ve sürdürülebilir bir marka yaratmak amacı ile Future Works Ideathon adlı bir yarışma düzenledi.

Yarışmaya Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Maliye, Ekonometri, Pazarlama, Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme gibi farklı bölümden öğrenciler başvurdu. Eğitimler sonunda yapılan yarışmayı Endüstri Mühendisliği bölüm öğrencilerinin takımı “Yeşil Dokuyucular” kazanarak, 25.000 Türk Lirasının sahibi oldu.

Yavuzçehre Tekstil’in Düzenlediği Yarışma, Genç Yetenekleri Harekete Geçirdi…
.

Yavuzçehre Tekstil Future Works Ideathon yarışmasına çok sayıda başvuru oldu. Sürdürürebilirlik deportamanı tarafından ayrıntılı şekilde incelenen ve kriterlere uygun bulunan öğrenciler programa kabul edildi. Gruplar üçer kişilik takımlar halinde getirildi, tekstil sektöründe sürdürülebilirlik ve Inovasyon olmak üzere, geleceğin tekstil dünyasını şekillendirecek yeni iş modelleri üzerinde eğitimler aldılar.

ALANINDA UZMANLARDAN BİLGİ ALDILAR…

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Itır Erhart, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Eşitsizliklerin Azaltılması”,Sürdürülebilir kozmetik markası TAKK’ın kurucusu Pınar Akıskalıoglu  “Sürdürülebilir bir markanın pazarlama stratejileri”, Sürdürülebilir Bir Yaşam Instagram hesabının kurucusu Begüm Yağcı “Döngüsel ekonomi” Yavuzçehre Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Ekin Uluışık Yavuzçehre “Tekstil’in Sürdürülebilirlik Stratejileri” hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi verdi.

Yavuzçehre Tekstil’in Düzenlediği Yarışma, Genç Yetenekleri Harekete Geçirdi…
Yavuzçehre Tekstil’in Düzenlediği Yarışma, Genç Yetenekleri Harekete Geçirdi…

Son olarak İngiltere Cardiff Üniversitesi’nden Doç.Dr. Hakan Karaosman Çevresel Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Tedarik Zinciri üzerine ilham veren konuşmasını öğrencilere online şekilde bağlanarak gerçekleştirdi. İzel Levi Coşkun’da öğrencilere “Süreklilikten Sürdürülebilirliğe” isimli kitabını armağan etti.

YARIŞMANIN GALİBİ: YEŞİL DOKUYUCULAR…

Etkinliğin ikinci gününde ise ilk gün edindikleri temel bilgiler ve iyi uygulamalar ışığında tekstil sektöründe sürdürülebilir bir marka yaratmak için kolları sıvadılar. Öğrenciler kendi oluşturdukları markanın isminden gelir modeline, pazarlama stratejisinden iletişim çalışmasına kadar farklı bakış açıları ile projelerini geliştirme fırsatı buldular. Bu sırada Yavuzçehre Tekstil Sürdürülebilirlik Uzmanları ise öğrencilere mentörlük yaparak teknik destek sağladılar.

Yavuzçehre Tekstil’in Düzenlediği Yarışma, Genç Yetenekleri Harekete Geçirdi…
.

İkinci günün sonunda katılımcılar proje sunumlarını Future Works etkinliği jüri üyeleri olan Yavuzçehre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Yavuzçehre Tekstil Üretim Grup Müdürü Sabriye Özkan, Yavuzçehre Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Ekin Uluışık ve Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Koçak ‘a sundular.

Jüri üyeleri değerlendirmeleri sonucunda Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mürüvvet Eravcı, Behiye Nur Yılmaz ve Zehra Kıyak’ın takımı olan “Yeşil Dokuyucular” yarışmanın büyük ödülü 25.000 Türk Lirasının sahibi oldu.

PROJELER TEKSTİLİ BESLEYECEK…

Gençlerdeki müthiş potansiyeli gördüğü için çok mutlu olduğunu belirten Ahmet Yavuzçehre “Üniversite öğrencileri ile birlikte proje geliştirmenin ve etkinlik yapmanın Yavuzçehre Tekstil’i çok besleyen bir tarafı olduğunu düşünüyorum.

Sürdürülebilirlik, önümüzdeki dönemde tüm sektörlerin gündeminde olacak bu yüzden gençlere sürdürülebilirlik konusunda bütünsel bir bakış açısı geliştirebilmeleri için çeşitli uzmanların katkıları ile eğitimler vermek ve sonrasında böyle bir proje yarışması düzenlemenin eminim onlara da ciddi katkısı olmuştur” dedi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir