• Güncelleme: 20:32:06 - 24 Nisan 2021
  • Yayınlama: 20:32:06 - 24 Nisan 2021

Ak Parti Denizli Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı Ahmet Yıldız’ın, İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili konseyde yaptığı “İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyorum. Ama bu oldu” sözleri büyük yankı uyandırırken, Yıldız’ın katıldığı iki ayrı TV programında da “Ben olsam Çekilmezdim. Yapılan eleştirilere katılmıyorum. Havadan nem kapıldı. Bu sözleşme, şiddetin önlenmesiyle ilgili bir sözleşme” diyerek, net tavır sergilediği görüldü.

NE DEMİŞTİ?

240420210916229324665 1

Bir çok medya kuruluşunda çıkan haberlerde, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) “acil gündem maddesi” olarak Türkiye’yi görüştüğü, Meclis’te Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin tartışmaya açıldığı, söz alan AKPM Türk Heyeti Başkanı AKP Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’ın da “Ben İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyorum. Ama bu oldu. Fakat burada sözleşmeyi desteklemeyen, onay vermeyen ülkelerin de Türkiye’yi eleştirmesi adil değil” dediği belirtilmişti.

ÇOK DAHA FAZLASINI DEMİŞ…

Denizli Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Heyeti Başkanı Yıldız’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ve AK Parti çevrelerinin net görüşlerine rağmen, bu lafı edip etmediği büyük merak konusu olurken, çok daha fazlasını söylediği video kayıtlarına Şifre Haber Ulaştı…

AYNI KANALIN, AYNI PROGRAMINDA İKİ KEZ KONUŞMUŞ…

İlk haberden sonra, kamuoyunun Yıldız’ın bu lafları edip etmediğini sorgulamaya başlaması üzerine, Şifre Haber geçmişe yönelik araştırma yaptı ve Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’ın, uydudan yayın yapan Ege TV’nin, Gazeteci Mehtap Koç tarafından sunulan ‘Haftanın Manşeti’ programına iki kez katıldığını, her iki programda da İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili net görüş bildirdiğini tespit etti.

HAVADAN NEM KAPILDI…

Ege TV’de, Mehtap Koç’un ilk programına, Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeden önce konuk olan Yıldız “ Bana göre bu tartışma hiç olmamalıydı. Benim görüşüm bu… Gündeme getirilen itiraz ve eleştirilerin, sözleşme ile bir alakası yok. LGBT sorunları tüm toplumlarda var. Bunun, sözleşme ile teşvik edildiği yönündeki eleştirilere ben katılmıyorum. Bu sözleşme, şiddetin önlenmesiyle ilgili bir sözleşme…” şeklinde konuşmuş… (video 6.15 inci dakika)

HAVADAN NEM KAPMA...
PROGRAM VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖNSELE TIKLAYINIZ…

BEN OLSAM ÇEKİLMEZDİM…

Milletvekili Yıldız’ın, Aynı programa ikinci kez konuk olduğu Nisan ayı başında ise Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmiş ve son duruma göre yorum yaparak şöyle konuşmuş:

“ Mağdurlar, bugüne kadar her şeyi sözleşmeye yıkmış. Cumhurbaşkanımız… Fesih, daha doğrusu diğer ülkeler tarafından sürdürüldüğü için çekilme diyelim… Çekilme kararı almış… Ben olsam çekilmezdim, anlatabildim mi…” ( video- 17.15/ 17.33 dk arası)

BEN OLSAM CEKILMEZDIM...
PROGRAM VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN, YUKARIDAKİ GÖNSELE TIKLAYINIZ…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir