• Güncelleme: 13:01:28 - 25 Eylül 2020
  • Yayınlama: 13:01:28 - 25 Eylül 2020

Pamukkale Üniversitesi’nde Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın eşine özel kadro ilanına çıktığı için disipline verilip görevine son verilmesinin ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Pamukkale Üniversitesi için ilan yayımladı ve rektörlük başvurusu yapılabileceğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Hüseyin Bağ’ın görevinden alındığını duyurduktan hemen sonra, Pamukkale Üniversitesi için rektör ilanı yayımladı. Rektörlük seçimlerinin geride kalması nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Röktörlüğü için tekrar seçim yapılmayacak. PAÜ’nün rektörlüğü için önce başvurular alınacak ve daha sonra rektör Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

Buna göre Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü  YÖK’ten yapılan açıklamada,  “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı ‘Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ hükümleri ve ‘Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar’ uyarınca Pamukkale Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır. Başvurular 25 Eylül- 9 Ekim tarihleri arasında dilekçe ile yapılabilecek” denildi.

Diğer taraftan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Hüseyin Bağ’ın disipline verilmesinden sonra Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevini sürdürürken PAÜ’ye rektör vekili olarak atanmış ve göreve başlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...