• Güncelleme: 12:17:46 - 30 Mart 2023
  • Yayınlama: 12:56:47 - 29 Mart 2023

Denizli‘de evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden 1 yaşındaki Zeynep’in annesi tarafından boğularak öldürüldüğü, kadının kendisini fuhşa zorlayan kocasına öfkelenerek evi ateşe verdiği ortaya çıktı.

Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi 360. Sokak’ta bulunan 3 katlı apartmanın en üst katında çıkan yangında, gözünü açtığında evin yandığını gören baba Mehmet Aydın (45), balkona çıkıp bağırarak çevre sakinlerinden yardım istedi.

Ailenin yardımına koşan komşularının haber vermesi üzerine sağlık ve itfaiye ekipleri kısa sürede adrese geldi. Anne Hilal Aydın’ın (40) kendi imkanları ile dışarıya çıktığı binaya giren itfaiye ekipleri, baba Mehmet Aydın’ı sağ olarak kurtarmayı başardı.

Ekipler tarafından dairedeki odasında hareketsiz olarak bulunan 1 yaşındaki Zeynep Aydın ise sağlık ekiplerine teslim edildi. 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangından etkilenmeden binadan çıkabilmesi nedeniyle olay yerinde gözaltına alınan anne Hilal Aydın, karakoldaki ifadesinde eşinin kendisini fuhşa zorladığını, daha fazla dayamadığı için kızını boğarak öldürüp daha sonra evi ateşe verdiğini itiraf etti.

Komşularının verdiği battaniyeye sarılarak çalışmaları takip eden baba Mehmet Aydın ise en son uyumadan kızı ve eşini televizyon izlerken bıraktığını, dumanın etkisiyle uyanıp çevreden yardım istediğini ifade etti. Gözaltındaki annenin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

VAHŞETİN TANIKLARI ANLATTI…

Denizli’de evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden ve annesi tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 1,5 yaşındaki Zeynep’in komşuları, yaşanan vahşet anlarını anlattı. 65 yıldır mahallede yaşayan yaşlı adam, “Ben ömrümde böyle vahşet görmedim” diyerek tepkisini dile getirdi.

Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi 360. Sokak’ta bulunan 3 katlı apartmanın en üst katında çıkan yangında, 1,5 yaşındaki Zeynep Aydın’ın cansız bedeni itfaiye kipleri tarafından binadan çıkartıldı. Minik bebeği boğarak öldürdükten sonra kocası Mehmet Aydın’ın içerisinde bulunduğu evi ateşe veren 40 yaşındaki anne Hilal Aydın gözaltına alındı.

1 Yaşındaki Bebeğini Önce Boğmuş, Sonra Evi Ateşe Vermiş...
1 Yaşındaki Bebeğini Önce Boğmuş, Sonra Evi Ateşe Vermiş…

Minik Zeynep’in hayatını kaybettiği olay ve sonrasında çıkan yangının şahidi olan komşuları yaşadıkları korkulu anlar ve ortaya çıkan tüyler ürpertici detayları anlattı. Gece siren seslerine uyandığını belirten Hayati Başgül, “Vallahi ben gece duydum 65 yıldır bu mahallede oturuyorum. Böyle vahşet görmedim. Kadın bile bile çocuğuna yakmış diyorlar. Akıl alır gibi değil” dedi.

Gece yarısı ambulans ve itfaiye seslerini duyunca olay yerine geldikleri ifade eden Ayşe Çeliksoy ise “Biz geldiğimizde baba balkondan bağırıp yardım istiyordu. Anne ortada yoktu. Biz anneyi hiç görmedik ama çocuğu ölü olarak çıkarttılar, bebek çok kötü bir haldeydi. Allah kimsenin başına vermesin. Aileyi tanımıyoruz fakat insanın vicdanı rahat etmiyor” diye konuştu.

BEBEĞİNİ KATLEDEN KADIN TUTUKLANDI…

Denizli’de 1,5 yaşındaki kızı Zeynep’i boğarak öldürdükten sonra kocasının içerisinde bulunduğu evi ateşe veren kadın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay yerine gelen polis ekiplerine teslim olan anne Hilal Aydın, eşinin kendisini fuhşa zorladığını, daha fazla dayamadığı için kızını boğarak öldürüp daha sonra evi ateşe verdiğini itiraf etti. Cinayet Büro Amirliğindeki sorgusu tamamlanan anne, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

1 Yaşındaki Bebeğini Önce Boğmuş, Sonra Evi Ateşe Vermişti...
1 Yaşındaki Bebeğini Önce Boğmuş, Sonra Evi Ateşe Vermiş…

“Kasten öldürme” ve “Kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkan Hilal Aydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Başını ve yüzünü şalla tamamen kapatan kadın, adliye çıkışında kendisine yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir