• Güncelleme: 17:59:05 - 28 Ekim 2023
  • Yayınlama: 17:39:22 - 28 Ekim 2023

Denizli’nin Serinhisar İlçesine bağlı Kocapınar Mahallesi İlkokulunda 1953 yılından günümüze kadar mezun olarak 748 öğrencinin diploma fotoğraflarından oluşan ‘100. Yıl Cumhuriyetle Büyüdüler’ sergisi açıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de çeşitli etkinlikler devam ediyor. Denizli’nin Serinhisar İlçesine bağlı Kocapınar Mahallesi İlkokulunda 1953 yılından günümüze kadar eğitim gören 748 öğrencinin diploma fotoğraflarından oluşan ‘Cumhuriyetle Büyüdüler’ sergisi açıldı.

Denizli’nin deneyimli gazetecilerinden Muhammet Karaçay’ın uzun uğraşlar sonucu bir araya getirdiği yüzlerce fotoğraf büyük beğeni toplarken, Karaçay, “Diploma defterinde yer alan fotoğrafların tozlu raflarda durmasına gönlüm razı olmadı” ifadelerini kullandı.

100. Yıl İçin Anlamlı Sergi: Cumhuriyetle Büyüdüler...
100. Yıl İçin Anlamlı Sergi: Cumhuriyetle Büyüdüler…

SERGİYE İLGİ BÜYÜK OLDU…

Yukarı Karaçay Kocapınar İlkokulunda Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle açılan sergiye ilgi büyük olurken, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Hak- İş Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, Kocapınarlı ünlü yazar Yaşar Çağbayır, Kocapınar İlkokulu Müdürü Avni İbişoğlu , Denizli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Osman Nuri Boyacı, Kocapınar Mahallesi Muhtarı Mutlu Solmaz, Kocapınar İlkokulundan mezun olan mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

100. Yıl İçin Anlamlı Sergi: Cumhuriyetle Büyüdüler...
.

“FOTOĞRAFLARIN TOZLU RAFLARDA DURMASINA GÖNLÜM RAZI OLMADI”

‘Cumhuriyetle Büyüdüler’ sergisine imza atan deneyimli gazeteci Muhammet Karaçay, “Diploma defterinde yer alan fotoğrafların tozlu raflarda durmasına gönlüm razı olmadı. Bu sergide 748 fotoğraf yer alıyor.

1953 yılından günümüze kadar eğitim gören herkesin fotoğraflarına yer verdik. Sergi sayesinde yıllardır birbirlerini görmeyen kişiler burada bir araya geldi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması nedeniyle de sergimizi cumhuriyete ithafen gerçekleştirdik. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir