• Güncelleme: 19:58:00 - 18 Eylül 2021
  • Yayınlama: 19:58:00 - 18 Eylül 2021

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan kongresi nedeniyle Denizli’ye geldi. Denizli’nin sokaklarını, partilileriyle birlikte dolaşan Davutoğlu, daha sonra il kongresine katıldı. Davutoğlu, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sert bir dille eleştirdi.

ERDOĞAN’A: HAYAL ALEMİNDE YAŞIYOR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan kalabalık konvoylar ve koruma orduları ile dolaştığını belirten Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

* İlçe ilçe geziyoruz, köy köy geziyoruz, sokak sokak geziyoruz. Her yerde vatandaşlarımızla buluşuyoruz.

* Bütün bunlar aslında bir körlüğün işareti. Halktan koptular. Halkın dertlerine kopanlara karşı vatandaş ciddi tepki gösteriyor.

* Erdoğan korumaları ile sokakta gezerken biz herhangi bir tedbir olmadan halkın arasındayız. Bu durumu kıskançlıkla görüyorlar.

DAVOTUR

BAHÇELİ’YE: BEN İKİDE BİR AYAR VERDİĞİNİZ, TAYYİP ERDOĞAN DEĞİLİM…

Davutoğlu il kongresindeki konuşmasının büyük bölümünü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ayırdı. “Biraz sayın Bahçeli'nin son iki tweeti üzerine yoğunlaşmak istiyorum” diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

* Bir dersi de o hak etti. Buradan vermek istiyorum. Ümit ederim bizi dinler ve bazı hususları ne kadar az bildiğini görür.

* Seçim kazanmak için Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına, seçim kazanmak için İmralı'dan mektup getirilmesine ve dahi nice zillete ses çıkarmayan Bahçeli, bizlere dönük kendince bir takım ithamlarda bulunuyor. Mevlana der ki; dilden önce yüreği tedavi etmek gerekir.

* 25 yıllık genel başkanlık dönemi var. Siyasetteki varlığı yarım asra yakın. Sayın Bahçeli'nin yüzünün tebessüm ettiğini son olarak kim gördü?

* Dilinin ucunda hiç muhabbet sözcüğünü gördünüz mü? Birine selam verip selam aldığını, dilinden güzel bir söz çıktığını gördünüz mü? Donuk bir yüz, nefret dolu bir söz başka bir şey yok.

* Konuştuğu zaman da nezaketi aşarak nefret söyleminde bulunuyor. Bizler ise güler yüzümüzle biliniyoruz.

*Bir Iraklı gazeteci ile yaptığım söyleşide Amed ifadesini kullandım diye ‘Diyarbakır diyeceksin' diyerek hitapta bulunuyor.

* Ben öyle ikide bir ayar verdiğin Tayyip Erdoğan değilim. Bana kimse ayar veremez.

* Yukarıdan öyle şunu diyeceksin bunu diyeceksin… Yok öyle şey. Bize kimse ayar veremez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da kimse yapacaksın, edeceksin vurgusu ile konuşamaz.

* Diyarbakır'ın tarihte iki ismi var. Amed ve Diyarbekir. Baksın biraz araştırsın. Araştırmadan konuşmasın. Amed ne Türkçe, ne Kürtçe, ne de Zazaca… Amed Asurcadır. Biraz tarih okusun.

* Daha Türkmen tarihini bilmeyeceksin, Türkmen beyi olduğunu iddia edeceksin.

*Burada beni herkes Yörük Ahmet diye karşıladı. Türkmen obalarının Anadolu'daki tarihini bilmeyeceksin, onların kullandığı isimleri bilmeyeceksin sonra konuşacaksın.

DAVI

* Ne Dede Korkut'tan ne Türkmen boylarından haberi var? Önce bunları bilmesi gerekir.

* Son olarak ne zaman bir Diyarbakırlı çocuğun başını, saçını okşadın? Ne zaman bir Diyarbakırlının derdi ile dertlendin? Ne zaman Diyarbakır'da Ulu cami önünde milletin birliğinden bahsettin?

* Biz isimlere değil manalara bakıyoruz. Mevlana ‘Adalet ağacı sulamaktır zulüm dikeni sulamaktır' der. Siz bu memlekette dana dikenini suluyorsunuz. Herkes bu vatanın eşit evlatları olarak hür bir şekilde yaşayacak.

* Sayın Bahçeli İstanbul konusunda da bize ders vermeye kalktı. İstanbul'un nasıl bir Türk ve İslam şehri olduğunu kitaplarımda anlattım. Hem az okuyor hem okuduğunu anlamıyor.

* Kürt vatandaşlar Türkiye'nin her yerinde… Bunu anlatırken en çok Kürt yaşayan şehir İstanbul dedim. Bu İstanbul'un Türk ve İslam şehri olduğunu reddetmek anlamına mı geliyor?

* Biraz ileri gideyim. Balkanlara gideyim. En büyük Arnavut şehri Tiran değil İstanbul'dur.

* Sayın Bahçeli Türk milliyetçiliğini, Türk kavramını yanlış yorumlayarak bugün bu kavramların kuşatıcılığını da kaybetti. İstanbul bir medeniyet başkentidir ve hep öyle kalacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir