• Güncelleme: 00:20:43 - 31 Mart 2024
  • Yayınlama: 19:05:14 - 29 Mart 2024

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Merkezefendi ilçesinin borç batağında olduğunu reddeden Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a, CHP’li meclis üyelerinin de imzasının bulunduğu 834.747.935,86 TL’lik borcun ıslak imzalı belgelerini gösterdi ve “Vatandaşlarımızın gözünün içine baka baka yalan söyledi” dedi.

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Merkezefendi ilçesinin borç batağında olduğunu reddederek, sosyal medyadan iftira açıklaması yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a ıslak imzalı belgelerle cevap verdi.

22 Ocak 2024’te başlayıp 45 toplantı gün sayısı sonrası 28 Mart 2024’te tamamlanan “Merkezefendi Belediyesi Meclis Denetim Komisyonu 2023 Yılı Raporu”nda yer alan Merkezefendi Belediyesinin borçlarını paylaşan Durmaz, ıslak imzalı belgede 2 CHP’li, 1 İYİ Partili, 1 AK Partili ve 1 MHP’li meclis üyesinin de imzasının bulunduğunu aktardı.

Merkezefendi Belediyesinin tüm hesaplarının en ince detaylarına kadar incelendiği ve CHP’li meclis üyelerinin de imzasının bulunduğu 834.747.935,86 TL’lik borcun ıslak imzalı belgelerini paylaşan Durmaz, “Bildiğiniz gibi Merkezefendi Belediyesinin borçları ile alakalı olarak defalarca sizlere açıklama yapmıştık. Mevcut Belediye Başkanı ise dün itibariyle sosyal medyada yaptığı açıklamada Belediyenin borçlu olmadığını, hatta Merkezefendi Belediyesini borçla devraldığını belirterek sizlerin gözlerinin içine baka baka yalan söyledi” diye konuştu.

Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Durmaz:  Merkezefendi Belediyesi batık durumda...
.

Kanun gereği belirlenen yüzde 10 sınırı da aşılmış…

Islak imzalı Meclis Denetim Komisyonu 2023 Yılı Raporu’nu gösteren Durmaz, “Bu rapora göre gelir bütçesi 914 milyon TL, gider bütçesi 1 milyar 187 milyon TL olup bunların arasındaki fark 273 milyon TL’dir. Ayrıca kısa vadeli borçlar 217 milyon TL, uzun vadeli borçlar ise 344 milyon TL’dir.

Bu borçları topladığımızda belediyenin toplam borcunun 834 milyon 747 bin 965 lira 86 kuruş olduğu anlaşılmaktadır. Bu borcun hesabında Merkezefendi Belediyesi hizmet binası olarak tahsis edilen arsanın satış bedeli dahil edilmemiştir.

Hepsinden önemlisi bu görmüş olduğunuz imzalı raporun 17’nci sayfasında aynen şu ibare geçmektedir; ‘Yapılan incelemelerde Komisyonumuza doğrudan temin için ilgili kanun gereği belirlenen yüzde 10 sınırının aşıldığı, Belediyemizin borç yükünün arttığı, mali disiplinden azalma olduğu ve finansal yönetimin desteklenmeye ve gelir arttırıcı faaliyetlerin yapılması gerektiği tespit edilmiştir’ denmektedir” açıklaması yaptı.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir