• Güncelleme: 15:22:50 - 16 Haziran 2021
  • Yayınlama: 15:22:50 - 16 Haziran 2021

Her fırsatta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik utanç verici girişimleri devreye sokmaktan çekinmeyen zihniyetin son örneği, Denizli Pamukkale Belediyesi’nin resmi hesaplarından yaptığı paylaşımla bir kez daha kendini gösterdi.

1FACEBOOK TARIHLI PAYLASIM...

Denizli’nin merkez ilçelerinden biri olan Pamukkale İlçesi’nin, Ak Partili Belediye Başkanı Avni Örki yönetimindeki Pamukkale Belediyesi’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya adreslerinden yapılan bir paylaşım, mide bulandırdı.

Bursa’da gerçekleşen Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig maçlarına katılan ve play-off’a kalan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın başarısını, fotoğraflı bir şekilde ‘Pamukkale Belediyespor namağlup olarak play-off’ta’ başlığıyla paylaşılan haberde bulunan fotoğraflarda, arka planda salonda asılı bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti’nin görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yan yana olan fotoğraflarından birinin üzerinde oynama yapılarak, Atatürk’ün fotoğrafı belirgin bir şekilde teknik müdahale ile silikleştirildi.

SEVİNÇ FOTOĞRAFLARI HABERLEŞTİRİLMİŞ, AMA…

Bursa’da gerçekleşen Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig maçlarına katılan ve play-off’a kalan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın başarısını, sevinç fotoğraflarıyla taçlandırmak isteyen sporcuların çektiği, Denizli’ye geldikten sonra da fotoğrafları teslim ettikleri Belediye Basın Ofisi’nin de, bu başarıyı haberleştirerek 13 Haziran tarihinde hem sosyal medya adreslerinden hem de resmi internet sitesinden yayına verdiği tespit edildi.

NORMAL FOTO
ORJİNAL FOTOĞRAF
OYNANMIS FOTO
OYNANMIŞ FOTOĞRAF

HALEN DAHA YAYINDA…

TARIHLI BELEDIYE SITE HABER

Haberle ilgili istihbaratın bize ulaşmasıyla birlikte bir taraftan gerekli araştırmaları yaparken, bir taraftan da Pamukkale Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını ve internet sitesini takibe aldık.

Paylaşımdan sonra, 3 günlük bir süre geçmesine rağmen, utanç verici paylaşımın halen daha yayında olduğunu ve kaldırılması konusunda da bir girişimde bulunulmadığını gördük.

HABERE EK…

BELEDİYE SİTESİNDEKİ O FOTOĞRAFI DEĞİŞTİRİLDİ…

Öte yandan, haber yayınlandıktan sonra Pamukkale Belediyesi’nin sitesinde yer alan ‘silik Atatürk fotoğrafı’ nın değiştirilerek, yerine, net olan bir fotonun konulduğu görüldü. Şu ana kadar (16.06.2021-17.48) Pamukkale Belediyesi’nden bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Şifre Haber’i arayan ve isminin verilmesini istemeyen bir belediye yetkilisi ise, fotoğraf üzerinde kasıtlı olarak bir oynama yapılmadığını, telefonla çekilirken böyle bir fotoğrafın ortaya çıktığını, fotoğrafın ise net olanıyla değiştirildiğini söyledi.

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

KİM, HANGİ AMAÇLA YAPTI?

avni orki kimdir avni orkinin ozgecmis biyografisi h17308 75506
AVNİ ÖRKİ/PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI

Atatürk’ün fotoğrafına yönelik utanç verici müdahalenin kim tarafından ve hangi amaçla yapıldığı merak ediyoruz.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin, bu skandal paylaşımdan haberinin olup olmadığı, olduysa da bu haberin hazırlandığı 16.06.2021 tarih ve 13.42 saatine kadar halen daha neden kaldırtmadığı, olmadıysa da Şifre Haber’in bu haberinden sonra kaldırmayı düşünüp düşünmediğini, ayrıca bu utanç verici girişimde bulunan kişi ve sorumluları hakkında işlem yapıp, yapmayacağını merak ediyoruz.

Not: Gazetecilik prensiplerimiz gereği, bu konuyla ilgili Başkan Avni Örki’ye ulaşıp görüş almamız gerekirken, daha önce kaçak bir inşaatla ilgili görüşmek ve görüşlerini almak için 5 kez randevu talebinde bulunduğumuz Başkanlık Sekreterliğinin halen daha, Başkan Örki’den olur alıp da, geri dönüş yapmadığını anımsadık ve boşa zaman kaybı olacağı düşüncesiyle de gerek görmedik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir