• Güncelleme: 11:39:14 - 27 Mart 2022
  • Yayınlama: 11:09:10 - 27 Mart 2022

Verimli tarım arazilerinin kömür ocağı yapılması için acele kamulaştırma kararı alınan Avdanlılar ayakta!

Köylüler kömür ocağı istemiyor. Avdan Platformu’nun çağrısıyla Avdan’da toplanan çevreciler, STK, oda temsilcileri, Avdan köylüleriyle dayanışma çağırısı yaptılar. Milletvekili Teoman Sancar da köylülerin mücadelesine destek verirken, Avdan Platformu adına basın açıklamasını Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel yaptı.

Kabel şunları söyledi:

4 MAHALLE KÖMÜR MADENİNE FEDA EDİLECEK…

“13 Ocak 2022 tarihinde kömür ocağı işletmesi için linyit çıkarılmak üzere, 3 milyon 764 bin metrekarelik bir alanın acele kamulaştırılması için kararname çıkarılmıştır. Karara yönelik yöre halkının Danıştay’a dava açması sonucunda 15 Mart 2022 tarihinde bilirkişi heyeti değer tespiti için Avdan Bölgesinde incelemede bulunmuştur.

Avdan’da kömür ocağının yapılması durumunda,

• Zeytinlikler ve tarım alanları kömüre feda edilecek,

• 4 mahalle kömür madenine feda edilecek,

WhatsApp Image 2022 03 26 at 14.07.35
Avdanlılar Kömür Ocağı İstemiyor! 3

• Yaklaşık 3 bin kişi kömür ocağından dolayı yurdundan edilecek ve bu durumdan olumsuz etkilenecek,

• Bölgedeki Yenidere Çayı, Kemer Barajı, Akçay, sonrasında Büyük Menderes ve Ege Denizi de ortaya çıkacak sonuçlardan direkt olarak etkilenecektir.

Kömürü değil yaşamı seçen Avdan halkı tarım alanlarını, geçim kaynaklarını ve yurtlarını korumak, gelecek nesillerin ekolojik hakkına sahip çıkmak adına kömür madeni istemediklerini, acele kamulaştırma kararı ile Türkiye’nin net sıfır karbon hedefine uyumsuz olduğunu dile getirmektedirler.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir