• Güncelleme: 14:02:44 - 15 Şubat 2021
  • Yayınlama: 14:02:44 - 15 Şubat 2021

Denizli’de yaşayan resim öğretmeni Aysun Döner’in, taş boyama tekniğiyle kendi atölyesinde yaptığı minik tuvaller sanatseverlerin beğenisini topluyor.

Aysun Döner, Pamukkale Üniversitesi Resim Öğretmenliğinden 2004 yılında mezun olmasının ardından iş hayatına atıldı. Bir süre sonra kendi atölyesini kurarak 5’ten fazla özel sergi ve 60’a yakın eserini farklı sergilerde sergilendiğini belirtti. Atölyesini kurduktan sonra yaklaşık 500’e yakın öğrenciyi eğittiğini ve çocuk gruplarına özel çalışmalar yaptığını söyledi.

AYSUN ÖĞRETMEN, TAŞI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR... 4

Çocuk grupları ile ilgilenen Döner, taş boyama sanatını çocukların renkli ve güzel şekillerde isteğine göre boyamasının ardından yeni fikirleri ile tuvallerde yaptıklarını taşlara aktarmayı düşündüğünü anlattı. Çevreden topladığı ve özel olarak bulduğu taşların üzerine özenle çizdiği resimleri, portreleri ve şekilleri birer sanat eserine dönüştüren Döner, “Yıllardır kendi atölyem var, resim dersleri veriyorum yetişkin, çocuk grubu ve akşamları ise hobi grubuna ders veriyorum. Doğal taşlara yıllardır resim yapılıyor, çocuk grubumuz taşların üzerine kendi fikirlerini boyamayı çok seviyorlar. Bunları minik magnetler ve duvar süsleri, tablo olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

AYSUN ÖĞRETMEN, TAŞI SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR... 5

Pandemi döneminde ise biraz sıkıntı yaşadıklarını ancak evde kalmanın ise sanatı biraz ön plana çıkardığını vurgulayan Döner, “Pandemi döneminde aslında 1 yıldır, 7-8 ay boyunca atölyemizi kapattık Kasım ayından bu yana belirli öğrenciler ile pandemi kuralları çerçevesinde resim yapıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...