• Güncelleme: 10:42:23 - 25 Aralık 2019
  • Yayınlama: 10:42:23 - 25 Aralık 2019

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde Belediye Başkanlığı yapan Birsen Çelik Süleyman Demirel Üniversitesi’ne konuk olarak sosyal demokrat belediyeciliği anlattı.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin yapmış olduğu ‘Kentsel Dönüşüm Panelleri-5: Kent Kadın Ve Yerel Yönetimler’ paneli bugün gerçekleştirildi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’in konuk olduğu panele üniversitenin Siyaset Bilimi ve Kamu Yöneticisi öğrencileri akın etti. Moderatörlüğünü Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü akademisyeni Prof. Dr. Nilüfer Negiz üstlendi.

7
BAŞKAN ÇELİK, BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI… 6

Konuşmacı olarak katılan Birsen Çelik “Benim asıl mesleğim eczacılık. Eczacılık sağlık danışmanlığıdır ve vatandaşa dokunmaktır. Siyasette vatandaşa dokunmaktır. Küçük ya da büyük insanlara dokunmuşuz. Bu dokunuşlar sayesinde iyi şeyler yaptığıma inanıyorum” dedi.

BİZİM MAKAMIMIZ ÇÖZÜM MAKAMI

Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği yöneticiliğinden bahseden Başkan Çelik “İç işleri Bakanlığı beni çok sevdiği için ilk belediye başkanlığı dönemimde 17 tane Baş Müfettiş gönderdi. Halen daha emen hemen her iki ayda bir müfettiş gönderirler. İlk belediye başkanlığım döneminde gelen Baş Müfettişlerin 12 tanesi takdir belgesi verdi. İşlerimizi incelesinler çünkü bir yanlış yapmadık ve içimiz rahat. Biz yola çıkarken böyle şeyler göreceğimizi biliyorduk. Bizim makamımız şikayet makamı değil çözüm makamı, bu dikenli yolun dikenleri elbette bize batacak ancak bende eczacıyım pansumanını güzel yaparım” ifadelerini kullandı.

1
BAŞKAN ÇELİK, BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI… 7

Başkan Birsen Çelik öğrencilerden gelen sorular üzerinde “Siyaset zor bir mecra. Korkmadık. Geri gitmedik. Cesaretimiz kırılmadı. Umudunuz varsa her şeyi başarabilirsiniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıyoruz, bizim koşullarımız çok daha iyi. O yüzden umudumu yitirmiyorum ve cesaretliyim. Ve tabi ki hevesiniz de kaybolmaması lazım. 39-40 senedir aktif siyasetin içinde hala öğrenciyim ve hala bir şeyler öğreniyorum bu yüzden de hevesim hiç geçmiyor” diyerek sözleri ile öğrencilere umut verdi.

İNSANLARIMIZI KABUKLARINDAN ÇIKARMALIYIZ…

Park, yeşil alan, yol yapmanın belediyenin asli işi olduğunu, bunlarla övünen başkanların başarısız olduğunu vurgulayan Başkan Birsen Çelik asıl başarının insanların hayallerindeki kenti yaratmak ve insanca yaşanabilecek bir kent oluşturmak olduğunu söyledi.

9
BAŞKAN ÇELİK, BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI… 8

Belediye Başkanlığı süresince yaptığı en değerli işin ne olduğu sorusu üzerine Başkan Çelik “Yerel eylem gruplarını harekete geçirmemiz çok önemli. Bizler eylem gücümüzü yitirdik. Bu nedenle benim ilk görevim bu grupları evlerinden, kabuklarından çıkarmak. Yapısal bir çok şey yaptık ancak en önemlisi budur diye düşünüyorum. Kadınları gençleri, çifçileri kabuklarından çıkarıp aktif hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Birsen Çelik’e panelin sonunda plaket takdim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...