• Güncelleme: 11:53:17 - 13 Eylül 2020
  • Yayınlama: 11:53:17 - 13 Eylül 2020

Seval UYSAL/ÖZEL HABER

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Engelli Derneği’ni istediği şekilde yönetemeyince, akıl almaz yöntemlere imza attı.

Engelliler arasındaki anlaşmazlığı gerekçe gösteren Başkan, hiçbir hukuki yetkisi yokken sivil toplum kuruluşu statüsündeki Acıpayam Engelli Derneği’ne belediyenin birimiymiş gibi bir atama yaptı. Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Birgül Burhan’ı dernek merkezinde bir kayyum gibi görevlendiren Şevkan, yönetim kurulu üyelerinin itirazı üzerine bu kez noter kanalıyla binayı tahliye etmelerini istedi. Verilen süre bitiminde derneğin binayı boşaltmaması üzerine kapının anahtarlarını değiştirdi, dernek tabelasını sökerek 2014’te Acıpayam Engelli Derneği’nin kullanımı için yapılan hizmet binası ve yeşil alanı “Engelsiz Yaşam Parkı” ilan etti.

119199081 343063667032065 3030079736374964508 n
BAŞKAN ŞEVKAN’DAN, TUHAF UYGULAMA… 8

ACIPAYAM ENGELLİ DERNEĞİ’NE TAHSİS EDİLDİ…

Acıpayam Engelliler Derneği 2011 yılında rehberlik öğretmeni Yıldıray Koşar başkanlığında kuruldu. Üye sayısının artmasıyla dernek faaliyetlerini yürütebileceği bir hizmet binası için Acıpayam Belediyesi’nden yardım istedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan vatandaşlara ait küçük parselli arsalardan oluşan atıl alanı yeşil alan olarak düzenledi, içine bir oda  ve salondan oluşan hizmet binası yaparak, görkemli bir açılış töreniyle Acıpayam Engelliler Derneği’nin kullanımına tahsis etti.

Belediye meclisinde alınan karar uyarınca dernek; yeşil alan ve içindeki hizmet binasını yıllık 1 TL’den 3’er yıllık sözleşmelerle kiraladı. Dernek Acıpayam Belediyesi’nin kendi kullanımı için yaptırdığı hizmet binasına taşındı ve 6 yıl boyunca faaliyetlerine buradan devam etti. Üyelere yönelik meslek edindirme, engelli kamu personeli sınavı gibi kurslar verildi. Rehberlik öğretmeni Koşar’ın başkanlığındaki dernek 140 üyeye ulaştı ve başta engelli bireylere yönelik kurslar olmak üzere, çeşitli faaliyetlere imza attı.

119238774 384039619253685 5704095844695068162 n

İKİ ENGELLİ DERNEĞİ KARŞI KARŞIYA KALDI…

Başkanlığını 2018’de Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Aysun Tonel’in yürüttüğü Özel İnsanlar Derneği’nin Acıpayam’da şube açma çabaları önce engelli üyeler arasında, sonra da Acıpayam Belediyesi ile dernek arasında sorunlara neden oldu. Şubeleşen Özel İnsanlar Derneği Acıpayam Engelli Derneği’nin kullanımındaki binada faaliyetini sürdürmek istemesi üzerine işler karıştı.

Başkan Şevkan Acıpayam Engelli Derneği’nden, kendini fesih ederek Özel İnsanlar Derneği’nin çatısı altında birleşmelerini istedi. Koşar ve yönetim kurulu üyelerinin bu isteği kabul etmemesi üzerine de hukuk dışı yöntemler başladı.

Şevkan Acıpayam Engelli Derneği’ndeki üyelerin birbiriyle geçineme, birbirine küsme ve bazı engellilerin dışlanmasını gerekçe göstererek; Ak Partili Meclis Üyesi Birgül Burhan’ı sivil toplum kuruluşu olan derneğe belediyenin bir birimi imiş gibi atadı. Eski bir belediye başkanının kızı ve kendisi de bir engelli olan Burhan’ın görevlendirmesi, 8 Kasım 2019’da dernek merkezinde yapılan belediye meclis toplantısı sonrasında üyelere duyuruldu.

tahliye

ENGELLİLER GELECEK TAHLİYE EDİN…

Ak Partili Meclis Üyesi Birgül Burhan bu duyurun ardından hizmet binasında göreve başladı. Derneğin o güne kadar yaptığı kurslar ve faaliyetler ona bağlandı. Burhan bir süre sonra Acıpayam Engelli Derneği Başkanı Yıldıray Koşar’dan başkanlık makamı ve arşiv odası olarak kullanılan odanın anahtarını istendi. Başkan Koşar kabul etmedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Şevkan, noter kanalıyla dernekten binayı tahliye etmelerini istedi. 29 Ocak 2020 yazıda kira süresi dolduğu gerekçesiyle belediyeye ait hizmet binasını 1. Mart’a kadar tahliye etmeleri, aksi takdirde yasal yollara başvuracaklarını resmi kanalla bildirdi. Tahliye gerekçesi olarak; “Tüm engelli derneklerinin yararlanacağı bir merkez haline getireceği” yazıyordu. 29 Ocak’ta noterden çıkan evrak, sözleşmenin bitimine 3 gün kala 1 Mart’ta dernek yönetimine tebliğ edildi. Araya Korana girdi, dernek yönetimi  binayı boşaltmadı.  Belediye geçtiğimiz hafta dernek binasının kapı anahtarlarını değiştirdi, dernek tabelasını indirilip yerine “Acıpayam Engelsiz Parkı” yazan tabelayı astı.

BAŞKAN: BÜTÜN BUNLAR ENGELLERİN İYİLİĞİ İÇİN…

119144457 777209929705223 6013278545824910691 n
HULUSİ ŞEVKAN/BAŞKAN

Konu hakkında görüşlerini almak için aradığım Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, kayyum kelimesini kabul etmedi, Birgül Burhan’ın görev tanımını şöyle yaptı: “Birgül Hanım devamlı orada bulunsun, benim diğer birim müdürlerim gibi. Engellilerin sorunlarını dinlesin, bana ve milletvekillerimize aktarsın.  Yıldıray Hoca’ya da söyledim. Birgül Hanım sana bağlı çalışacak, senin emrinde olacak dedim. Tüm engellilerin oradan eşit şekilde yararlanmasını, hiçbir engelli kardeşimin boynunun bükük kalmasını istemiyorum. Ben ne yaptımsa engellilerin iyiliği için yaptım.  Engelliler Derneği’ni 2014’te heyecanla açtık. Kahvesi ve parkıyla burayı biz uğraşamayalım derneğe verelim dedik. İyi de oldu. Ama sonraki yıllarda aralarında bölünme oldu. Kendi aralarında sürekli kavgalar oldu. Uzlaştırıcı olamadılar. Dernek Başkanı Yıldıray Hoca ile çok konuştum: “Topla bunları, uzlaştırıcı ol” dedim. Olmuyor 2-3 yıldır sorun yaşıyorlar. Benim amacım onlara meteorolojinin de yerini almak, hasta engelliler için bakım merkezi ve hobi bahçeleri yapmak. Noter imzalı tahliye yazısını dernek merkezinden tüm engellilerin yararlanmasını istediğimizi, bu konuda ciddi olduğumuzu göstermek için gönderdik. Başka bir amacımız yok. Yıldıray Hoca bugün uzlaşmacı olsun, engelli üyelerini bir araya toplasın, o tabela yeniden yerine asılır”

hayal engelli denizli haberleri 1
BAŞKAN ŞEVKAN’DAN, TUHAF UYGULAMA… 9

HERKES BİRGÜL HANIMA BAĞLI ÇALIŞACAK…

Adının yazılmasını istemeyen dernek yönetim kurulu üyesi ise; Başkan Şevkan’ın Birgül Burhan’ın görevlendirildiği gün “Herkes Birgül Hanıma bağlı çalışacak” dediğini ileri sürerek “kurslar ve faaliyetler ona bağlandı. Derneğin bugüne kadar yürüttüğü bütün faaliyetleri artık o düzenliyor.  Kendisine işini sorduğumuzda; müdürüm diyor “diye konuştu.

BAŞKAN SUÇ İŞLİYOR…

Acıpayam CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ertan Başkan da, Başkan Şevkan’ın birçok suç işlediğini belirterek şöyle konuştu:

acipayam karantina ertan baskan hulusi sevkan denizli1 1
ERTAN BAŞKAN/MECLİS ÜYESİ

“Başkan Şevkan,  Acıpayam Engelliler Derneği’nin içişlerine karışmış, kendisine bağlı, arka bahçesi olsun istemiştir. Bu gerçekleşmeyince belediyeye müdür atamıştır. Belediye sivil toplum kuruluşuna kayyum atayamaz. Üstelik atanan kişi belediye meclis üyesi hiç olamaz. Belediye meclis üyeleri belediyede ve belediye bünyesindeki şirketlerde çalışamaz. Bu konuda Danıştay’ın kararı var. Engelliler Derneği’ne ait bir yere müdahale edemez. Bu yaptığı hukuksuzluktur, bir zümreye hizmettir. “Ben yaptım oldu” ile olmaz. Önümüzdeki günlerde adli mercilere başvuracağım.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...