• Güncelleme: 10:31:58 - 28 Aralık 2021
  • Yayınlama: 16:01:06 - 15 Kasım 2019

ŞİFRE HABER’İN ORTAYA ÇIKARDIĞI VE ‘BAŞKAN BU NE?’ BAŞLIĞIYLA DUYURDUĞU ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANI HULUSİ ŞEVKAN VE KARDEŞİ NAZIM ŞEVKAN’LA İLGİLİ RÜŞVET İDDİALARI ÜZERİNE, CHP İL BAŞKANI MAHİR AKBABA; MİLLETVEKİLİ TEOMAN SANCAR, ACIPAYAM VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ERTAN BAŞKAN, İYİ PARTİ ACIPAYAM İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN KURBAN, İYİ PARTİ ACIPAYAM VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ZUHAL DEMİR, ACIPAYAM CHP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI NURİ DEDE VE CHP ACIPAYAM İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ FATMA KEYSAN’LA BİRLİKTE, DENİZLİ GAZETECİLER CEMİYETİ BASIN MERKEZİ’NDE BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

CHP İL BAŞKANI MAHİR AKBABA, CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRARAK, BAŞKAN HULUSİ ŞEVKAN’A HİTABEN “BAŞKAN TÜM BU PİSLİK NE?” SORUSUNU YÖNELTİRKEN, CHP MİLLETVEKİLİ TEOMAN SANCAR İSE HER ŞEYİN ORTAYA DÖKÜLDÜĞÜNÜ, BU İŞİN PEŞİNİ İSE, YARGIDAN SONUÇ ÇIKINCAYA KADAR BIRAKMAYACAKLARINI BELİRTTİ.

CHP İL BAŞKANI MAHİR AKBABA’NIN, BASIN TOPLANTISINDA DİLLENDİRDİĞİ GÖRÜŞLERİN TAM METNİ AŞAĞIDADIR:

Yazılı, görsel ve internet medyasının yerel ve ulusal temsilcileri; değerli basın emekçileri Denizli’mizin güzel insanları, kıymetli hemşehrilerim,

Basın açıklamamızın gündemi: Acıpayam İlçesi Belediye Başkanı Sn. Hulusi Şevkan’ın cevaplamasını istediğimiz ama cevaplayamayacağını bildiğimiz tek bir soruyu sormak ve suç duyurunda bulunmaktır.

Geçtiğimiz aylarda Başkan Hulusi Şevkan ve kardeşi Nazım Şevkan hakkında ortaya atılan iddialar artık ayyuka çıktı, peki neydi bu iddialar :

– Başkan Hulusi Şevkan’a 18.000 Türk Lirası elden para verildiği,

– Kardeş Nazım Şevkan’ın; abisi; Başkan Hulusi Şevkan adına bir müteahhitten alınıp verildiği iddia edilen, rüşvet olarak adlandırılıp adlandırılamayacağının kamuoyu takdirine bırakacağımız para talebi,

– Müteahhit Şerif Ali Saraç ile Nazım Şevkan’ın arasında geçen ve rüşvete ilişkin konuşmaların yer aldığı görüşmeler. Görüşmeler diyoruz çünkü 1 değil, 2 değil; ilaçlama işinden reklam/tanıtım ve benzeri işlerle ilgili her hakedişten ¼ oranında istenilen para pazarlıkları mevcuttur.

Aynı zamanda ilaç şirketi sahibi de olan Müteahhit Şerif Ali Saraç’ın basında yer alan bir röportajı da, itirafname niteliğinde olup, bu itiraflar doğruysa; vaatlerle başlayıp, yalanlarla devam eden, tehditlere kadar uzanan bir rüşvet çarkı içindeki kirli belediyecilik düzenini de tüm yönleriyle ayan beyan ortaya çıkarmıştır.

Ortada bir suç var ise suçlularının da belirlenmesi, gerçeklerin açığa çıkartılması, suçluların cezalarını çekmesi gerektiği inancındayız.

Hukuk sistemi ve kanunlarımız açıktır, bu basın açıklamamız bir suç duyurusudur;

– Rüşvet almak ve vermek,

– Görevi Kötüye Kullanmak,

İcbar Suretiyle İrtikap(TCK m.250/1’de icbar suretiyle irtikap suçu; “Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar eden/ kişiyi istemediği bir şeyi yapmak zorunda bırakan kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kamu görevlisinin haksız tutum ve davranışları karşısında, kişinin işinin gereği gibi, hiç veya en azından vaktinde görülmeyeceği endişesiyle, kendisini mecbur hissederek, kamu görevlisine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmiş olması halinde, icbarın varlığı kabul edilir.” olarak tanımlanmıştır.)

Suçlarından yetkililerin kovuşturmayı bir an evvel başlatması ve kovuşturma esnasından başlayarak Başkan Şevkan’ın açığa alınması gerekmektedir.

Bir kere daha yineliyoruz; bu bir suç duyurusudur…

Savcılarımızın cesaretleri ile eksiksiz biçimde hukuku uygulaması ve ortadaki hukuk dışılığa çare olmaları gerekmektedir. Hain emeller besleyenlere karşı gerekli olan girişimi yapmak için bile ‘acaba’lara takılmak cesaretin, namuslu davranmanın ve hukuk insanı olarak görevini yapmanın önünde bir engeldir.

Oysa ki: bu ülke namussuzlara bırakılmayacak kadar kıymetlidir: Sizler bugün de namuslu insanların cesur davranışlarına tanıklık ediyorsunuz, bundan sonra da etmeye devam edeceksiniz.

Şunun bilinmesi gerekir ki: Bizler susarsak vicdanlar susar, vicdanlar susarsa Kirli Belediyecilik Anlayışı hüküm sürer gider nitekim Acıpayam Belediysei’nin kötü yönetilmesi sonucunda 2014 yılında 6 milyon Türk Lirası borç, 2019 yılında yaklaşık 100 milyon Türk Lirasına ulaşmıştır.

Tüm bunların sonucundabıçağın kemiğe dayandığı, tuzun koktuğu Acıpayam’ın yaraları sarılamaz, kangren halini alır, Acıpayam’lı hemşehrilerimizin mağduriyetleri de giderilemez.

Altını çize çize söyleyeceğimiz son söz şudur: BAŞKAN TÜM BU PİSLİK NE ?

Şifre Haber Dosya Özel’in, bu konuyla ilgili yayınladığı ilk haber…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...