• Güncelleme: 17:57:03 - 25 Aralık 2021
  • Yayınlama: 12:10:00 - 24 Aralık 2021

Bir süre önce Şifre Haber tarafından gündeme getirilen ve kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açan, Merkezefendi Belediyesi tarafından yaptırılan Sümer Mahallesi Düğün ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu Projesi’nin ‘statik ve betonarme proje hazırlama’ işini yapan, İyi Parti’li Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisi Uğur Güzin’in istifa ettiği, yerine ise İyi Parti Yedek Meclis Üyesi Şerafettin Uzkuç’un geldiği öğrenildi. Güzin’in soruşturma nedeniyle istifa ettiği belirtilirken, gerçek istifa nedeninin, İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerinde başkan adayı olmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Daha Önce Ne Olmuştu?

suemer salonİyi Partili Merkezefendi Belediyesi Meclis ve İmar Komisyonu Üyesi İnşaat Mühendisi ve Güzin İnşaat Şirketi’nin Sahibi Uğur Güzin’e, temeli geçen yıl Eylül ayında atılan Sümer Mahallesi Düğün ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu Projesi’nin ‘statik ve betonarme proje hazırlama’ işinin yaptırılmasıyla ilgili Haber Şifre Haber tarafından gündeme getirilmiş ve kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Suç Duyurusunda Bulunulmuştu…

İyi Partili Meclis Üyesi Uğur Güzin’in, AK Parti Sümer Mahalle Temsilcisi tarafından, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 28. Maddesi’ne göre, bir meclis üyesinin, aynı belediye ile iş yapmasına olanak tanımıyor maddesine dayanarak şikayet edildiği, bu nedenden dolayı da hakkında soruşturma başlatıldığı, istifanın da bu yüzden gündeme gelmiş olabileceği ileri sürüldü.

Oda başkanlığına aday olduğu için…

Öte yandan İnşaat Mühendisi Uğur Güzin’in, Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek olan Deni zli İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerinde, başkan adayı olacağı ve istifa etmesinin nedeninin, gerçekte bu olduğu belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir