• Güncelleme: 21:28:50 - 12 Haziran 2021
  • Yayınlama: 21:28:50 - 12 Haziran 2021

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iktisat bölümü öğrencilerine bahar dönemi finallerinde, sorduğu 2 soruyla Türkiye gündemine oturan PAÜ Dr. Öğretim Üyesi Özhan Hancılar’a Şifre Haber ulaştı. Hancılar, “Ben Anayasa Hukuku hocasıyım… Ders anayasa hukuku… Ben bir üniversite hocasıyım, ortaokul hocası değilim… Yanlış anlaşılacak bir şey yok, art niyetim yok… Bir suç yok, hata yok… Bir amaç yok…”dedi.

O SORULARIN SAHİBİNE ŞİFRE HABER ULAŞTI…

WhatsApp Image 2021 06 12 at 17.42.36
BEN ORTAOKUL DEĞİL, ÜNİVERSİTE HOCASIYIM… 7

Ulusal basında ve sosyal medyada ‘skandal sorular’ olarak nitelendirilen “Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi” ve  “hangi kurum, Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabilir” şeklindeki soruları, İngilizce olarak yönelten Öğretim Üyesi Özhan Hancılar’a, Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk Ulaştı.

ÜNİVERSİTE HOCASIYIM, ORTAOKUL DEĞİL…

WhatsApp Image 2021 06 12 at 17.44.19

Telefonla görüştüğümüz PAÜ Öğretim Üyesi Özhan Hancılar “Gündemlik, tartışılacak bir şey yok…Ben Anayasa Hukuku hocasıyım… Ders anayasa hukuku… Çok fazla bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum…” diyerek şöyle devam etti:

“Gündeme ilişkin bir şey varsa, üniversitelerde böyle sorular, gündeme dair sorular sorulabilir. Soruda bir şey yok. Dava açılmış mı, açılmamış mı? Nasıl açılır?   Açılırsa kim yargılar diye sormuşuz… Yorum ve yönlendirme yok… Absürt sorular değil… 20 yıldır hocalık yapıyorum… Ben bir üniversite hocasıyım, ortaokul hocası değilim… Yanlış anlaşılacak bir şey yok, art niyetim yok… Bir suç yok, hata yok… Bir amaç yok… Soru İngilizce bir soru, tercümeden kaynaklı bir yanlış anlaşılma olabilir. Pazartesi duruma bakacağız…”

NE OLMUŞTU?

skandal kapak
İLK HABERE BU GÖRSELE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNRİZ…

Sözcü Gazetesi‘nden Selami Aydın’ın haberine göre, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine finallerde iki skandal soru yöneltildiği duyurulmuş, bu soruları soran öğretim üyesinin kim olduğu irdelenmeye başlanmış, PAÜ Rektörlüğü de soruların iptal edildiğini ve soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

İŞTE O SORULAR…

 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü birinci sınıflarda final dönemi sorusu olarak öğrencilerin karşısına önce “Türk savcılığı ülkenin üst mahkemesinden hangi Kürt yanlısı ana muhalefet partisinin yasaklanmasını istedi” sorusu çıktı.

SORULAR

Sorunun yanıt seçenekleri ise sırasıyla İYİ Parti, MHP, HDP, Saadet Partisi ve Ak Parti olarak gösterildi.

Diğer soruda ise ‘hangi kurumun Kürt yanlısı muhalefet partisini yasaklayabileceği’ soruldu. Cevaplarda Yargı Uyuşmazlıkları Mahkemesi, HSK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay seçenekleri yer aldı.

TEPKİLER ART ARDA GELMİŞTİ…

Konunun yaygın medyaya düşmesiyle birlikte, toplumun değişik kesimlerinden, siyasilerden ve üniversite çevrelerinden ‘Toplumu ayrıştırıcı bir dil kullanıldığı’ gerekçesiyle tepkiler yükselmiş ve gereğinin yapılması istenmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir