• Güncelleme: 01:16:01 - 11 Mart 2024
  • Yayınlama: 17:39:04 - 10 Ağustos 2020

Merkezefendi Belediyesi, Bereketler’deki 20 dönümlük yeşil alanın imara açılması yönünde aldığı kararda geri adım attı. Belediye meclis gündemine alınan bu karar, gelen tepkiler üzerine gündemden çıkarıldı.

Merkezefendi Belediyesi’nin Bereketler’de daha önce yeşil alan olarak kamulaştırılan 20 dönümlük araziyi imara açma çabası tepkilere neden oldu. Daha önce belediye meclis gündemine alınan, gelen tepkiler ve “Bu işte menfaat var” söylemleri ile sivil toplum kuruluşlarının karşı çıktığı konu meclis gündeminden çıkarıldı.

Belediye tarafından yapılmak istenen çalışmada “kamu yararı yoktur” diye karşı çıkan sivil toplum kuruluşları, “Okul, park ve bahçe alını olarak kamulaştırılan bölgede 5 yıl bir çalışma yapılmamış. 5 yıl beklenmiş. Bu alan için yeniden bir düzenleme yapılabilmesi için de zaten aradan 5 yıl geçmesi gerekiyor. Bu süre içinde tek bir ağaç bile dikilmemiş. Bu arada birileri alanın yeşil alan olduğunu ileri sürerek tapuları mülk sahiplerinden toplamış ve belediyeye başvurarak alanın yeşil alandın çıkarılıp imara açılmasını istemiş” görüşlerini öne sürerek tepki göstermiş ve kamuoyu oluşturmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...