• Güncelleme: 13:56:17 - 21 Ekim 2020
  • Yayınlama: 13:56:17 - 21 Ekim 2020

Pandemi nedeniyle, uzaktan eğitimle birlikte ön plana çıkan ve durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının bilgisayar ve tablet sıkıntılarını dert edinen Denizli Merkezefendi Belediyesi Çalışanı Menderes Urfalı “Bende yok” demeden harekete geçti ve birçok öğrenciye umut oldu…

c48540c5 0995 4347 9a27 32620245d310

Sosyal medya üzerinden kurduğu ve ‘Paylaşanlar Platformu’ adını koyduğu organizasyon sayesinde, elinde fazladan bilgisayarı ve tableti olan yardımseven insanları bir araya toplayan Belediye Çalışanı Menderes Urfalı, kısa sürede onlarca cihazı temin ederek, ihtiyacı olan ailelere ulaştırdı.

Ekran Alintisi 2
MENDERES URFALI/BELEDİYE ÇALIŞANI

‘İyilik yap mutlu ol’, ‘Tüm Çocuklar Bizim’ ve ‘Hayrın bahanesi olmaz’ sloganlarıyla yola çıkan Menderes Urfalı “Eşim Bilgen Urfalı’nın, daha önce de yardım ettiğimiz bir ailenin çocuğuna (on-line eğitim için) bilgisayar lazım olduğunu söylemesi üzerine, iki gün içinde ilk bilgisayarımızı teslim etmek üzere hayırsever bir tanıdığımızdan temin ettik. Daha sonra bunu duyan çevremizdeki insanların talepleri doğrultusunda, kendimizi bu zorlu sürecin içinde bulduk”  diyerek şöyle konuştu:

“Sosyal medyadan çeşitli duyurular yaparak Eba ve Zoom’u açabilen bilgisayarlar ve tabletler toplamaya başladık. Tıkandığımız yerde (para toplamadan) işyerindeki ve çevremizdeki arkadaşları, tespit ettiğimiz ikinci el bilgisayar satan birkaç işyerine yönlendirdik. Oralardan teslim aldığımız bilgisayarları, doğru yerlere gittiğinden emin olduğumuz ihtiyaç sahibi çocuklara teslim ettik. Resim çekmek için izin aldığımız ailelerin resimlerini, daha çok ihtiyacı olan çocuğa yardım etmek ve ulaşmak adına sosyal medyada paylaştık. Şu ana kadar 7 bilgisayar ve 5 tablet yardımda bulunabildik. Yardım için çalışmalarımızı, elimizden geldiği gücümüzün yettiği yere kadar sürdürmeye devam ediyoruz.”

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ…

WhatsApp Image 2020 10 21 at 11.53.51

Kısa süre içerisinde, bir çok iyi insanın destek vermek için kendileriyle irtibata geçtiğini de söyleyen Merkezefendi Belediyesi Çalışanı Menderes Urfalı, verilen tablet ve bilgisayarları ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmakla kalmayıp “Çorbada tuzum olsun” diyenleri de ihmal etmeyerek, hazırlattığı görsellerle teşekkürlerini de iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...