• Güncelleme: 15:47:00 - 1 Ekim 2021
  • Yayınlama: 15:47:00 - 1 Ekim 2021

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, bir duyuru yayınlayarak, Sayıştay Raporlarında geçen konuların, eski yönetim zamanında gerçekleştirildiğini ileri sürerek “ Gerekli soruşturmaları başlattık, takip ediyoruz” denilmesine rağmen, Sayıştay’ın uyardığı usulsüz atamalarla ilgili, mevcut yönetimin de aynı yolu tercih ettiği ileri sürüldü.

PaFAnIuy2XIAc5RnAmukkale Üniversitesi’nin 2020 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu, Sayıştay tarafından açıklanmış, rapora göre muhasebe kayıtlarının düzensiz tutulmasından, dekanların atanmasında mevzuata uyulmaması, sınavsız atamaların ve Kamu İhale Kanunu’na uymayan alımların gerçekleşmesine kadar birçok konuda yanlışlar yapıldığı ileri sürülmüştü.

BENZERİ USULSÜZLÜKLER…

Mevcut PAÜ yönetimi Sayıştay Raporu’nda ortaya çıkan bulguların, eski yönetim döneminde gerçekleştiğini ileri sürmüş olsa da özellikle raporun bulgular B/2 bölümünde dikkat çekilen “Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Sekreterliği Kadrolarının Görevde Yükselme Yönetmeliğine Tabi Şube Müdürlüğü Kadrosuna Sınavsız Atama Yapılması Amacıyla Kullanılması” usulsüzlüğünün aynısının, mevcut yönetim döneminde de düz memur olan Ahmet Akçay ile Necmettin Köylü’yü, farklı zaman dilimlerinde Hukuk Fakültesi Sekreteri yapıp, birkaç gün tuttuktan sonra, şube müdürü olarak atadığı ileri sürüldü.

MUeDUeRLER

SAYIŞTAY RAPORU’NDA NE VARDI?

Hazırlanan Raporun ‘Bulgu’ kısmında maddeler halinde ise şu usulsüzlüklere dikkat çekilmişti:

A. Denetim Görüşünün Dayanağı Bulgular

 

1. Üniversitenin Sosyal Güvenlik Kurumuna Olan Faturaya Dayalı Borçlarının Mali Tablolarda Yer Almaması

 

2. Elde Edilen Faiz Gelirlerinden Bankalar Tarafından Yapılan Vergi Kesintisinin Muhasebe Kayıtlarına Yansıtılmaması

 

B. Diğer Bulgular

 

1. Dekanlık Görevlerinin Vekâleten Yürütülmesinde Mevzuatında Belirlenen Usule Uyulmaması…

 

2. Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Sekreterliği Kadrolarının Görevde Yükselme Yönetmeliğine Tabi Şube Müdürlüğü Kadrosuna Sınavsız Atama Yapılması Amacıyla Kullanılması

 

3. İhale Kapsamındaki Mal ve Hizmet Alımları ile Yapım İşlerinin Kısımlara Bölünmesi ve Kamu İhale Kurulunun Uygun Görüşü Alınmadan Kamu İhale Kanunu’nda Belirtilen Limitlerin Üzerinde Alım Yapılması…

 

4. Yeni Birim Fiyat Tespitinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi Hükümlerine Uyulmaması…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir