• Güncelleme: 12:45:38 - 2 Mart 2024
  • Yayınlama: 12:33:42 - 2 Mart 2024
denipol logo

Günümüzde boyun fıtığı vakalarında kayda değer bir artış yaşanıyor. Sağlık uzmanları, modern yaşam tarzının ve teknolojinin yaygın kullanımının bu artışta önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

Erken tanı ve önlemlerle boyun fıtığı gibi sağlık sorunlarının önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu belirten Denipol ve Denipollife Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevci Özdemir, tam kapalı boyun fıtık ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bilgisayarların ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte, uzun süreli oturuş pozisyonlarının ve ekrana bakmanın yol açtığı boyun kaslarının zayıflaması, boyun fıtığı riskini artırıyor. Ayrıca, hareketsiz bir yaşam tarzı, düzensiz egzersiz alışkanlıkları ve kötü duruş da bu sorunun yayılmasında etkili olabilir.

Düzenli egzersiz yapmak, doğru duruşu korumak ve ekran süresini sınırlamak gibi basit önlemlerle bu sorunun önüne geçilebileceği belirtiliyor. Ayrıca, ergonomik çalışma ortamlarının oluşturulması ve düzenli molalar verilmesi de boyun fıtığı riskini azaltabilir.

Tam Kapalı Boyun Fıtığı Ameliyatı Nedir?

Denipol ve Denipollife Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevci Özdemir, Tam Kapalı Boyun Fıtığı Ameliyatı’yla  ilgili şu bilgileri verdi:

Bilgisayar ve Akıllı Telefon Kullanımıyla Birlikte Patladı…
Doç. Dr. Mevci Özdemir/DENİPOL-Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı

“Normal boyun fıtığı ameliyatlarında boynun ön tarafından girilir ve her iki kemik arasındaki kıkırdak doku tamamen temizlenir. Arada oluşan boşluğa “cage” dediğimiz bir malzeme yerleştirilir. Bu iki kemiğin birbirine kaynamasına ve aradaki eklemin ortadan kalkmasına yardımcı olur veyahut eklem hareketlerine müsaade eden disk protezi dediğimiz bir malzeme yerleştirilerek boyun hareketlerine müsaade bir ameliyat yapılabilir.

Ancak her ikisinde de iki kemiğin ortasındaki boşluğu doldurmak için bir enstrüman yerleştirmek gerekmektedir. Bu ameliyatta boynun arka tarafından girilir. Kemiklerin üzerinde küçük bir pencere açılır. O pencerenin üzerine kamera sistemi yerleştirilir. Kamera sistemiyle girilerek oradaki patlamış olan fıtık alınır ve ameliyat tamamlanır. Yani bu ameliyatta herhangi bir “cage” veyahut protez gibi enstrüman yerleştirmeye gerek yoktur.

Ameliyattan sonra boyunluk kullanmaya gerek yoktur. Normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Fıtığın temizlenmesi ile buradaki işlem tamamlanmış olur ve kemiklerinizin arasında bulunan normal kıkırdak dokusuna da herhangi bir müdahale yapılmaz yani normal anatomik yapı korunmuş olur.” @kullanım

Bilgisayar ve Akıllı Telefon Kullanımıyla Birlikte Patladı…
Bilgisayar ve Akıllı Telefon Kullanımıyla Birlikte Patladı…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir