• Güncelleme: 12:57:46 - 19 Nisan 2021
  • Yayınlama: 12:57:46 - 19 Nisan 2021

Bundan tam bir yıl önce Şifre Haber’in gündeme taşıdığı, dönemin rektörü tarafından kanalizasyon hattı çektirilirken, genetik tohumlardan üretilen bitkiler katledilmesin diye kendini dozerin önüne atarak feryat eden Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak için, kabus dolu günler geride kaldı ve PAÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından iki ayrı bölümün başına müdür olarak atandı.

YETİŞTİRDİĞİ BİTKİLERİ İÇİN, KENDİNİ DOZER ÖNÜNE ATMIŞTI…

3 1
TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRAN HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN, LÜTFEN ÜSTEKİ GÖRSELE TIKLAYINIZ

Dönemin PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, uzun yıllardan beri faaliyette bulunan kendi üniversitesine bağlı, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM), Tarım Bakanlığı ve AB destekli, yerli tohum ve bitki üretim merkezine ait milyonluk projelerin yürütüldüğü üretim merkezinin tarlalarına, ‘kanalizasyon hattı geçireceğim’ diyerek dozerle dalmış, öğretim üyesi profesörlerden Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ise engellemek için dozerin önüne yatmış, Türkiye ayağa kalkmıştı.

REKTÖR KUTLUHAN, YARALARI SARARAK İŞE KOYULDU…

YÖK’ün, Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı görevden almasından sonra önce vekaleten, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asaleten Pamukkale Üniversitesi’ne Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ekibiyle birlikte bir taraftan kentle küstürülen üniversitenin, yeniden bağlantılarını oluşturmak için çaba gösterirken, diğer taraftan da eski rektör döneminde haksızlığa uğrayan kadrolarla ilgili ‘hak iade’ ve ‘liyakat’ konusunda tasarruflarını kullanmaya başladı.

İLK İŞARETİ, VALİ ATİK’LE BİRLİKTE YAPTIĞI ZİYARETLE VERDİ…

İlk olarak, PAÜ açısından, Türkiye genelinde çok büyük tepkilere neden olan BİYOM Laboratuvarlarını, Vali Ali Fuat Atik ve oda başkanlarıyla birlikte ziyaret eden PAÜ Rektörü Kutluhan, bir zamanlar yerlerde süründürülen ve yaka paça kendi  ekim alanlarından kovulan Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ile Prof. Dr. Ali Ramazan Alan’ı ziyaret ederek önemli bir mesaj vermişti.

VE REKTÖR SON NOKTAYI KOYDU…

pp
PROF. DR. FEVZİYE ÇELEBİ TOPRAK

Bu ziyareti başta üniversite çevreleri olmak üzere Denizli halkı tarafından da takdir toplayan PAÜ Rektörü. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, önceki gün son noktayı koydu ve ‘Yerlerde süründürülen’, eski rektör Bağ’ın yönlendirdiği dozerin önüne yatarak, genetik bilimle üretilmiş bitkilerin katledilmesini önlemeye çalışan Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak’ı, hem Botanik Bahçesi Merkezi hem de Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak atadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir