• Güncelleme: 20:02:20 - 25 Nisan 2021
  • Yayınlama: 20:02:20 - 25 Nisan 2021

Seval UYSAL/ KÖŞE-YORUM

Denizli Büyükşehir Belediyesi haftalardır Dünya 2’ncisi sakızını çiğniyor. Binlerce lira harcanarak olmayan bir ödül için tören yapıldı.

kupur

Nihat Zeybekci Kongre Merkezi’ndeki organizasyonda hiçbir masraftan kaçınılmadı; ünlü TV sunucuları bile davet edildi. TRT dahil olmak üzere NTV, Habertürk, Hürriyet, Milliyet kısaca ulusal basında ve yerel basının tamamında, Dünya 2’ncisi ödül haberi boy boy verildi. Malum; bunların hepsi parayla… Belediyenin kasasından bu iş için ne kadar çıktı bilinmiyor.

Şimdi de şehir billboardlarla donatıldı!

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PARALEL EVRENDE Mİ YAŞIYOR?

176789908 10159132874323468 6858571599992591349 n

Pandemi koşullarında şehirdeki esnaf inim inim inlerken, millet ekonomik kriz altında bir lokma ekmeğe muhtaçken, Denizli Büyükşehir Belediyesi afişlere, billboardlara para harcıyor…

Korona yüzünden işini kaybetmiş insanlara, aylardır kepenk açamamış esnafa destek vereceğine, pazardaki atıkları toplamak zorunda kalan vatandaşa derman olacağına belediyenin kaynaklarını nasıl böyle hovardaca harcanabiliyor? Üstelik Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında iken.

Şu günlerdir sakız gibi çiğnenen Dünya 2’nciliğine gelince…

İŞİN ASLI ŞU:

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) sosyal medya üzerinden yaptığı bir oylama bu!

WhatsApp Image 2021 04 25 at 17.27.27

Büyükşehir Belediyesi’nin çağrısıyla yüzlerce vatandaş, şehrin ileri gelenleri, kamu kurumları, STK’lar, iş adamları, siyasiler, turizmciler ve sosyal medya grupları #WeLoveDenizli etiketi ve https://welovecities.org/tr/denizli/ adresinden oy kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri, Pamukkale Üniversitesi, ilçe belediyeleri ve ilçe belediye başkanları, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Kent Konseyi, Denizlispor yöneticileri ve birçok kamu kurum kuruluşları da oy kullandı.

11 Ekim’e kadar her gün birçok farklı platformda oy kullanabildiği gibi kullanıcılar her gün 1 kez olmak üzere sosyal medya hesaplarından #WeLoveDenizli etiketiyle yaptıkları paylaşımları da 1 oy yerine geçti.

En Sevilen Kent  #WeLoveDenizli etiketli yarışmasında Denizli 131833 oy aldı.

İnternet üzerinden yapılan halk oylamasının sonuçları şöyle:

1. Batangas 295092

2. Denizli 131833

3. Jakarta 102477

OLMAYAN ÖDÜL İÇİN KENDİ KENDİMİZE ÖDÜL TÖRENİ YAPTIK…

denizli buyuksehir belediyesi dunya 2ncisi 1617631935

Kendi kendimize oy verdik.
Kendimize kendimize Dünya 2’ncisi dedik.
Kendi kendimizi ödüllendirdik. (Çünkü; WWF’nin 2. Ve 3. İçin böyle bir ödülü yok)
Kendi kendimize ödül töreni yaptık. (Çünkü; WWF ödül töreni 1’nciler için yapıldı.)
Dolayısıyla ikinciler için özel olarak düzenlenen bir ödül töreni yok. Çünkü; Ödül verilecek bir durum yok. Herkes kendi şehrine oy verdi. Böyle olunca Denizli Belediyesi “onu da biz yapalım” dedi.

İşte böylece ortaya 5 Nisan’da yapılan ve hiç bir masraftan kaçınılmayan, bütün şehrin bürokratlarının, ünlü sunucuların katıldığı, binlerce liranın (bu yoklukta) su gibi harcandığı görkemli ödül töreni çıktı. Üstelik işin patronu WWF bile, bu pandemi şartlarında masrafsız bir şekilde zoom dan sanal olarak tören yaparken, Büyükşehir Belediyesi hovardaca binlerce lira para harcadı.

KAMPANYAYI MEHMET ÇAĞRI SEBZECİ YÜRÜTTÜ…

Bu arada bu organizasyonun, billboardların, kısaca binlerce liranın döküldüğü kampanyanın sahibi de ortaya çıktı. Başkan Danışmanı Mehmet Çağrı Sebzeci, sosyal medya hesabından kampanyanın kendisine ait MÇS Ajans’ın yaptığını duyurdu.

FACE PAYLASIM

Dedi ki; “Denizli Büyükşehir Belediyesi, Su Yönetimi ve İklim Değişikliği Projeleri ile Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Dünya İkinciliği Ödülü’ne layık görüldü. 27 ülkeden 54 kentin katıldığı yarışmanın ulusal ve uluslararası alandaki iletişim kampanyası ise MÇS Fikir Sanat tarafından yürütüldü. Nice başarılara…”

“MÇS AJANSLA BİR İŞBİRLİĞİ VE İLİŞKİMİZ YOK…”

Konuyu WWF’ye sorduk…

Cevap: “Sorularınız cevabı için Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurun.  Sözünü ettiğiniz MÇS Ajans Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyasını yürütmüş olabilir. Bizim vakıf olarak MÇS Ajansla herhangi bir işbirliği ve ilişkimiz yok”

Bundan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir