• Güncelleme: 16:35:57 - 19 Ocak 2021
  • Yayınlama: 16:35:57 - 19 Ocak 2021

Denizli’nin iki merkez ilçesinden biri olan Merkezefendi Belediyesi Meclisi’nde, geçtiğimiz günlerde disipline verildiği için partisi CHP’den istifa eden ve bağımsız duruma düşen Uz. Dr. Gökhan Deda’dan sonra, şimdi de Millet İttifakı’nın diğer bir partisi olan İyi Parti’nin Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bozkurt’a da disiplin yolunun göründüğü, bir süre önce Başkan Şeniz Doğan’a ültimatom veren 2 CHP’li meclis üyesinin ise topun ağzında olduğu belirtildi.

İLK İSTİFA, CHP’Lİ DEDA’DAN GELMİŞTİ…

GOKHAN DEDA 1
İSTİFA HABERİNİ OKUMAK İSTERSENİZ, GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Merkezefendi Belediyesi’nin 2 CHP’li Meclis Üyesi Murat Çımık, Arif Suna ile birlikte, 7 maddelik ültimatom gibi metni kaleme alan meclis üyelerinden biri olan Op. Dr. Gökhan Deda, söylemediği laflar yüzünden disipline sevk edildiğini ileri sürmüş, partisinden istifa etmiş ve bağımsız meclis üyesi olarak devam etme kararı almıştı.

ŞİMDİ DE İYİ PARTİLİ ÜYE BOZKURT, DİSİPLİN YOLUNDA…

CHP’li Deda’nın ardından, Millet İttifakı’nın diğer bir üyesi olan İyi Parti’nin Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Bozkurt’un disipline verileceği bildirildi.

137227328 3425659250890092 7295666583074122248 n
MUSTAFA BOZKURT-MERAL AKŞENER’LE BİRLİKTE

Kendisiyle görüştüğümüz Meclis Üyesi Mustafa Bozkurt, disipline verileceği yönündeki duyumlarımızı onaylayarak “Eleştiri hakkımı kullandığım için, İyi Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce tarafından disipline verileceğim iletildi ve meclis üyeliğinden istifam istendi” dedi.

Şu anda, ‘disipline sevk edildiği yönünde’ resmi bir bildirimin eline ulaşmadığını da belirten Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Bozkurt “ Ben, il kongresinde muhaliftim. Ama her şey orada kaldı. Meclis çalışmalarımız ve grup toplantılarımızda, yaşanan bazı konularda demokratik eleştiri hakkımı kullanmam, birilerini rahatsız etmiş” diyerek şöyle konuştu:

iyi parti.ertugrul gokce 1
MEHMET ERTUĞRUL GÖKCE/İYİ PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI

“İlçe başkanımız Mehmet Ertuğrul Gökce disipline sevk edileceğimi belirterek, istifa etmemi istedi. Kafalarına göre hareket edip, haksız yere beni partiden ihraç edebilirler. Ama, halkın oylarıyla geldiğim ‘meclis üyeliği’ görevimden istifa etmemi, kimse benden isteyemez. Şu anda kesin bir şey yok. Gelişmelere göre hareket edeceğim” dedi.

2 CHP’Lİ ÜYE DAHA TOPUN AĞZINDA…

Öte yandan, Merkezefendi Belediyesi Meclisi’ndeki Millet İttifakı’nda yaşanan kopmaların, bu iki isimle kalmayacağı belirtiliyor.

1meclis uyeleri 527x420 1
MURAT ÇIMIK/ARİF SUNA

Bir süre önce, Merkezefendi Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Şeniz Doğan’a tepki göstererek, 7 maddelik ültimatom niteliğinde sorular sorarak, cevaplandırılmasını isteyen CHP’li Meclis Üyeleri Murat Çımık ile Arif Suna’nın da topun ağzında oldukları kulislerde yoğun olarak konuşulmaya başlandı.

DENGELER DEĞİŞEBİLİR…

Merkezefendi Belediyesi meclis aritmetiği, şimdilik Millet İttifakı’ndan yana ağır basıyor…

Son duruma bakıldığında Başkan Şeniz Doğan’la birlikte CHP’nin 13, İyi Parti’nin 9 meclis üyesi ile Millet İttifakı’nın toplamda 22 meclis üyesi bulunuyor.

Ak Parti’nin 11, MHP’nin ise 4 olmak üzere Cumhur İttifakı’nın toplam meclis üyesi sayısı 15 yapıyor.

CHP’den ayrılan Gökhan Deda ise 1 oyla, bağımsız olarak mecliste yer alıyor…

e
BU MECLİSTE, DENGELER HER AN DEĞİŞEBİLİR… 7

Son gelişmelere bakıldığında, İyi Parti’den Mustafa Bozkurt’un yanı sıra en az bir meclis üyesinin daha ciddi sıkıntılar yaşadığı, CHP’den ise rahatsızlıklarını açıkça dile getiren Murat Çımık ve Arif Suna’nın da bağımsızlar tarafına geçmesi durumunda, bağımsızların sayısının 5’i bulma ihtimali yükseliyor.

Böyle bir durumda, 18’e inmesi muhtemel bir Millet İttifakı’nın, 15 meclis üyesi olan Cumhur İttifakı’na, 5 bağımsız üyenin desteğiyle azınlık duruma düşmesi, hiç de uzak olmayan bir senaryo olarak ortaya çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...