• Güncelleme: 15:01:45 - 4 Aralık 2020
  • Yayınlama: 15:01:45 - 4 Aralık 2020

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün, 18 yıl önce araba olmadığına dair sözlerinin tutanakta değiştirilmesi hakkında konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarı tutanaklardan geçer. Meclisin namusu tutanaklardan geçer. Bu bir suçtur, bu suçun kalkması gerekmektedir. Milletvekili gelecek, Meclis’ten özür dileyecek, bunun başka bir çaresi yok. Sorumluluktan kimse kaçmamalıdır” dedi.

Bütçe görüşmeleri sırasında AKP’li Nilgün Ök’ün 18 yıl önce araba olmadığına dair sözlerinin tutanakta değiştirilmesi, Meclis Genel Kurulunda tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçtiğimiz hafta yaşanan tutanak krizinin perde arkasını Meclis Genel Kurulu’nda anlattı. Tutanak Hizmeti Başkanıyla görüştüğünü belirten CHP’li Özel, “Tutanak Hizmetlerinin orada milletvekilinin sadece beyanıyla kelime eklemesinin büyük bir hata olduğunu söyledi” diye konuştu.

“ÖK ÖZÜR DİLEMELİDİR”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, 19 Kasım’daki tutanaklara 25 Kasım’da yerli eklendiğini, kendisi itiraz edince kelimenin kaldırıldığını ve daha sonra Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı’nın istifa ettiğini söyledi. Ancak Ök’ün hala sosyal medya hesabından sahte tutanağı kaldırmadığını belirten Bülbül, “ Türkiye Büyük Millet Meclisinin itibarı tutanaklardan geçer. Meclisin namusu tutanaklardan geçer. Bu bir suçtur, bu suçun kalkması gerekmektedir. Milletvekili gelecek Meclis’ten özür dileyecek bunun başka bir çaresi yok. Sorumluluktan kimse kaçmamalıdır.” şeklinde konuştu. Bu sırada AK Parti sıralarından Ök’ün, “Yerli araba var mıydı?” diye sorduğu iddiası yinelendi.

Kaynak: Ses Gazetesi

İŞTE, MECLİS’TE TARTIŞMALARA NEDEN OLAN O KONUŞMA…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...