• Güncelleme: 19:21:46 - 27 Mart 2024
  • Yayınlama: 19:07:03 - 27 Mart 2024
HABER SECIM OZEL e1710762222435

CHP Denizli Büyükşehir Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kritik bir çevre sorununu gündeme taşıdı. Denizli’de, iki mahallenin kanalizasyon atıklarının Büyük Menderes Nehri’ne karıştığı belirtiliyor. Bölge halkı uzun süredir bu durumu yetkililere ilettiğini ancak herhangi bir değişiklik olmadığını dile getiriyor.

Çavuşoğlu, bu tehlikeye dikkat çekmek için CHP Çivril Belediye Başkan Adayı Semih Dere ile birlikte söz konusu noktaya gitti. Çavuşoğlu, “Gördüğünüz tablo içimizi acıttığı için buraya geldik. Gördüğünüz kanalizasyonların bir tanesi Kıralan’a, bir tanesi Çıtak’a ait. Bu iki kanalizasyon, tüm kimyasal atıkları, foseptik de dahil olmak üzere, Denizli Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon sorununu çözmediği için Menderes Nehri’ne vermektedir” şeklinde konuştu.

Ayrıca sulama borularının durumuna dikkat çeken Çavuşoğlu, bu boruların çevredeki tarım alanlarını suladığını ve bu yolla kimyasal atıkların tarım arazilerine ulaştığını vurguladı. Çavuşoğlu, “Bu kimyasal atıklarla sulanmış olan arazide yetişen ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu” sorgulayarak, vatandaşlara seslendi ve belediye başkanlarının bu durum karşısındaki vicdanlarını sorguladı.

Çavuşoğlu, göreve geldiğinde ilk çözeceği sorunlardan birinin Kıralan’daki kanalizasyon sorunu olacağını belirtirken, Belediye Başkanı Osman Zolan’a yüklenmeye devam etti. Çavuşoğlu, “Kanalizasyon sorununu çözmediğiniz yerde katı atık bedeli altında bu insanlardan aldığınız ücretlerin vicdan azabını da sizlere havale ediyorum” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, belediye başkanlarının görevinin şehrin sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayarak, önceki dönemde depreme dayanıksız raporuna rağmen hizmete devam eden Devlet Hastanesi önündeki durumu gündeme getirdiği hatırlatıldı.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir