• Güncelleme: 10:48:00 - 25 Haziran 2020
  • Yayınlama: 10:48:00 - 25 Haziran 2020

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın, siyasetin yargıya açıkça müdahalesi olduğunu belirterek “Başkanımız Kaftancıoğlu’nun, İstanbul seçimlerinin alınmasındaki gayreti ortadadır. Bunu çekemeyen zihniyet, hezimeti sindiremediği için, yargıya müdahale yolunu tercih etmektedirler” dedi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

“Zaten cezanın onanmasının tam da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlunun zaferinin 1. Yıl dönümünde gerçekleşmesi bunun net bir kanıtıdır

Sürekli dillerinde sandıkta görüşürüz cümlesi dolaşan kişilerin son yerel seçimle beraber uğradıkları hezimeti hala sindiremedikleri yargı yoluyla korku salmaya çalıştıkları apaçık ortadadır. Verilen bu cezanın hiçbir hukuki yanı yoktur. Bu kararın Yargıtay’dan bozulacağına inancımız tamdır.Hiçbir gerekçe gösterilmeden, ayrıntıya girilmeden, bin tane usulsüzlük, bin tane kanunsuz gerekçesiz karar oluşturuldu. Yargıtay’ın bu kararı esastan bozacağına inanıyoruz. Oradan da bir şey çıkmaz ise AİHM’e kadar  gidilecektir . 

Kaftancıoğlu nun cezalandırılmasının tek nedeni parti örgütü ile birlikte zafer kazanmış bir il başkanı olmasıdır Kaftancıoğlu sadece siyasetten cezalandırılmak istenmektedir.

Biz CHP olarak Kendilerinden olmayanı sindirmeye çalışma çabalarına asla boyun eğmeyeceğiz Denizli il yönetimi olarak Canan Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar arkasındayız ve biliyoruz ki, Her şey Yine Çok Güzel Olacak…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...