• Güncelleme: 19:25:04 - 1 Nisan 2022
  • Yayınlama: 19:25:03 - 1 Nisan 2022

Şifre Haber tarafından gündeme taşınan ve büyük yankı uyandıran 3 şirkete ait 18 internet sitesine yönelik ‘skandal oranda’ ödeme yapılmasıyla ilgili haber sonrası, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ortaya çıkan tepkileri dikkate aldıklarını ve tüm medya kuruluşlarıyla olan sözleşmeleri iptal ettiklerini belirterek “Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile görüşerek, yeni bir süreç başlatacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

YUH ARTIK BANNER
BÜLENT ÖZTÜRK’ÜN KONUYLA İLGİLİ KÖŞE YAZISINI OKUMAK İSTERSENİZ, YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAMANIZ YETERLİ…

Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk tarafından art arda yazılan iki ayrı köşe yazısında, aynı kişiye ait 3 farklı şirketin kontrolündeki, çoğundan Denizli halkının haberinin bile olmadığı 18 internet sitesine yıllık 1. Milyon 320 biner liradan, toplamda 3 milyon 960 bin lira para ödendiğini, bu sitelere ödenen paralar ile, diğer nitelikli internet haber sitelerine ödenen paralar arasında uçurumlar olduğu yazılmış, ortalık karışmıştı.

BAŞKAN DOĞAN, İPTAL EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI…

Tüm bu gelişmelerden sonra, bugün (Cuma) gerçekleşen Merkezefendi Belediye Meclisi Toplantısı’nda, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Partili belediye başkanları tarafından yönetilen Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi’nin çalıştığı medya kuruluşlarının, aynılarıyla çalıştığını dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan “Sizlerin, kamuoyunun görüşleri bizim için çok önemli. Bu nedenle medya kuruluşlarıyla olan sözleşmeleri iptal ettik” diyerek şöyle konuştu:

“Sıkıntılar oldu. Biz her zaman söylüyoruz, tekrar buradan bir açıklamada yapmak istiyorum. Biz Denizli’de ki yereldeki işlerimizi, projelerimizi, sizin de katkı sunduğunuz güzel işleri daha çok insana duyurabilmek için bu anlamda arkadaşlarımızla çalıştık. Hep söylüyorum, diğer 2 belediye, belediye Pamukkale ve Büyükşehir Belediyesi hangi yerel medya kuruluşundaki arkadaşlarla çalışıyorsa, Merkezefendi Belediyesi olarak bizde çalışıyoruz.

WhatsApp Image 2022 04 01 at 18.23.16 1
Darısı Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi’nin Başına… 5

Ama bu son 10 günde olay kangren haline gelmeye başladı. Bizde şöyle bir çözüm bulduk. Biz bu medyadaki arkadaşlarımızın hepsiyle televizyonlarda dahil sözleşmelerimizi fesih ettik. Tabi ki de çalışacağız; ama şöyle bir formülize ettik. Bizde bu işlerin buralara gelmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Sizlerin görüşleri de  bizim için çok önemli, kamuoyunun görüşleri de çok önemli. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni de işin içine sokaraktan, yeni bir döneme başlayacağız. Belki de daha olumlu bir süreç olur.”

DOĞAN, ENCÜMENİ YİNE KAYBETTİ…

Merkezefendi Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısının sonunda, Encümen Üyesi Seçimine geçildi.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yılki encümen seçimleri de muhalefetin aday gösterdiği isimlerin zaferiyle sonuçlandı.

Yapılan seçimler sonrası

WhatsApp Image 2022 04 01 at 18.23.17 1
Darısı Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi’nin Başına… 6

Mecliste 4 üyesi bulunan MHP’nin adayı Fırat Dağdeviren 26, 3 üyesi bulunan Memleket Partisi’nin adayı Murat Cımık 21 ve AK Parti’nin adayı Yavuz Aki 20 oy alarak, yeniden encümen üyeliğine seçildiler.

Ayhan çetin(İYİ Parti) 16, Özdilek Koçoğlu (CHP) 15 ve Sündüz Başsorgun (CHP) ise 5 oyda kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir