• Güncelleme: 12:54:02 - 8 Kasım 2023
  • Yayınlama: 02:24:24 - 8 Kasım 2023

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından buyana onlarca branşta, binlerce öğrenci mezun eden ve aktif olarak kullanılan tarihi konservatuvar binasının büyük bir risk altında olduğu, yüzlerce öğrencinin ise bundan habersiz bir şekilde eğitimlerini sürdürdüğü belirtildi.

ŞİFRE HABER’E İHBAR YAĞDI…

Şifre Haber’e ihbar hattı aracılığıyla ulaşan bazı öğrenci velileri, Konservatuvar Binasının altının su içinde yüzdüğünü, duvarlarının ve merdivenlerinin gözle görülür bir şekilde çatladığını, çatılarından su sızdığını belirterek “Yetkililere durumu bildirmemize rağmen şu ana kadar bir tedbir alınmadı” dediler.

BU BİNA ÇOK ESKİ; HER AN ÇÖKEBİLİR…

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Binası’nın çok eski tarihi bir bina olduğunu da özellikle vurgulayan öğrenci velileri “Bilindiği gibi bu bina tarihi Külahçıoğlu Un Fabrikası binasıydı. Restorasyon yapılarak, 2004 yılında konservatuvar binası olarak hizmete açıldı” diyerek endişelerini şu şekilde dile getirdiler:

3 LU MESAJ
Denizli Belediye Konservatuarı’nda Eğitim Gören Yüzlerce Öğrenci Büyük Risk Altında… 7

“Bu binanın çok kısa sürede restore edilerek hizmete açıldığını biliyoruz. Çok güzel bir amaç için, tarihi bir binanın kurtarılması da iyi bir şeydi. Ama biz, elimize ulaşan ve bizlerin çektiği fotoğraflardan da görüleceği gibi binanın büyük risk altında bulunması, dolayısıyla da çocuklarımızın ve yüzlerce öğrencinin hayatları için büyük endişe duyuyoruz. Binanın altının sürekli su dolduğunu ve temellerinin çürüdüğünü söylüyorlar. Duvarları, merdivenleri çatlamaya başlamış. Yetkililerin, geç olmadan gereğini yapmasını istiyoruz.”

Denizli Belediye Konservatuarı’nda Eğitim Gören Yüzlerce Öğrenci Büyük Risk Altında…
Denizli Belediye Konservatuarı’nda Eğitim Gören Yüzlerce Öğrenci Büyük Risk Altında…

ŞİKAYET ETTİK; AMA…

Binanın restorasyonunun da sağlıklı yapılmadığı yönünde duyumlar aldıklarını sözlerine ekleyen öğrenci velileri “ Defalarca şikayet ettik. Mühendisler ve bazı yetkililer gelip raporlar tutup gitmişler. Tüm çabalarımıza ve binanın tümüyle alarm vermesine rağmen tek bir tedbir ve işlem yapılmadan yeni kayıtlar alındı ve yeni eğitim dönemi başlatıldı. Eski bir bina ve 1. Derece deprem kuşağındayız. Ve her an büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Yani felaket geliyorum, diyor ama sallayan yok. Allah korusun, bir yıkım yaşandığında bunun hesabını kim verecek?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Denizli Belediye Konservatuarı’nda Eğitim Gören Yüzlerce Öğrenci Büyük Risk Altında…
.

NİHAT ZEYBEKCİ DÖNEMİNDE RESTORE EDİLMİŞTİ…

Kurtuluş savaşı yıllarında Mehmetçiğin erzak ihtiyacını karşılayan Külahçıoğlu Un Fabrikası, Nihat Zeybekci’nin belediye başkanlığı döneminde kamulaştırılarak büyük bir hızla restore edildi ve Konservatuvar binası olarak hizmete sokuldu.

Denizli Belediye Konservatuarı’nda Eğitim Gören Yüzlerce Öğrenci Büyük Risk Altında…
.

2004 yılında açılışı gerçekleştirilen konservatuvar binasında ilk etapta 24 branşta eğitim verilmeye başlandı. Ayrıca Mehter Takımı, Halk Müziği Orkestrası, Bando Popüler Topluluğu, Çok Sesli Halk Müziği Korosu, Halk Oyunları faaliyetleri sürdürülmeye başlandı. Kent Orkestrasının ise kuruluş çalışmalarına da start verildi.

Denizli Belediye Konservatuarı’nda Eğitim Gören Yüzlerce Öğrenci Büyük Risk Altında…
.

Her yıl büyük rağbet gören Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında, dönüşümlü olarak yüzlerce ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra farklı branşlarda yetişkinlerin de eğitim aldıkları biliniyor.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir