• Güncelleme: 20:11:22 - 12 Temmuz 2023
  • Yayınlama: 20:11:20 - 12 Temmuz 2023

ŞİFRE/HABER – Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Temmuz Perşembe Günü yapılacağı ilan edilen park-kafeterya-restoran ihalesi ilanındaki şartların, Denizli’deki tek bir şirketi işaret etmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili Şifre Haber’e, söz konusu ihaleyle ilgili şikâyette bulunan bir vatandaş, bu ihalenin bırakın adrese teslim olayını tam anlamıyla elden şirkete özel teslim şartları taşıdığını belirterek ‘Bu kadar da olmaz. Bir adını yazmamışlar’ dedi.

İHALE MADDELERİNDEN 2’Sİ TEPKİ ÇEKTİ…

Büyükşehir Belediyesi tarafından, resmi internet sitesinde yayımlanan ihale ilanında, mülkiyeti belediyeye ait park-kafeterya ve restoran ihalesinin 13.07.2023 Perşembe Günü Saat- 14.50’de belediye encümen salonunda yapılacağı duyurularak, 6 ana maddeden oluşan şartlara uyan şirketlerin başvurabileceği bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale… 6

İşte o şartlardan biri ‘şirketin yıllık cirosunun en az 75.000.000,00 TL olması’ bir diğeri ve daha da önemlisinin ise başvuracak şirketin ‘il sınırlarında en az 10 adet kafeterya-restoran işletmesinin olduğuna dair işyeri açma ruhsatının bulunması’ gerekiyor.

BU ŞARTLARI TAŞIYAN, DENİZLİ’DE TEK BİR ŞİRKET VAR…

Aylık 35 bin lira kira bedeliyle ihaleye çıkarılan işyeri için istenen bu iki şartı, Denizli’de sadece Büyükşehir Belediyesi’ne ait BELTAŞ A.Ş tarafından karşılanabileceğine dikkat çeken vatandaşlar “ İhalenin verileceği şirket belli. İlana ne gerek var. Çağır BELTAŞ’ın başındaki şahsı, ver işletmeyi. Denizli’de yıllık 75 milyon cirosu ve 10’dan fazla kafe işletmesi olan tek kuruluş Beltaş…” şeklinde konuştular.

BELTAŞ’TAN ŞİKAYET ÇOK…

Bir vatandaş ise asıl sorunun ihalede adresin Belediye Şirketinin gösterilmesinden daha çok, fahiş fiyat politikası, temizliği, personel davranışları yüzünden sürekli tepki gösterilen BELTAŞ’ın kafe-restoran-park işletmeciliğinde tekel duruma gelmesi olduğun belirterek şöyle konuştu:

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…

“BELTAŞ’ın işlettiği tüm park, restoran ve kafelerden Denizli halkı olarak çok rahatsızız… Normalde belediye şirketlerinin kamuya ucuz ve sağlıklı hizmet vermesi gerekirken, Beltaş’ta bu durum tam tersi… Çünkü, nasılsa hem ucuza hem de en kaliteli yerleri belediye adrese teslim ihale ile bize veriyor, diye düşünülüyor. Rekabet olmayınca da, kafalarına göre takılıyorlar. Denizli halkının memnuniyetsizliğini, www.şikayetvar.com adresine girip görmek mümkün. Buna rağmen halen daha ihalelerin bu şirkete kaydırılıyor olması, halkı değil farklı şeyleri düşünmekten başka bir şey değildir.”

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale… 7
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Adrese Değil, Elden Teslim İhale…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir