• Güncelleme: 19:46:57 - 9 Mart 2023
  • Yayınlama: 19:44:43 - 9 Mart 2023

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların depolarındaki akaryakıtın, Denizli’nin en büyük otomotiv firmalarından birine ait olan araç bakım servisindeki görevliler tarafından çalınarak, firma araçlarına aktarıldığı ileri sürüldü.

Kamuya hizmet amacıyla kiralanmış ve yakıtları Denizli Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödenen kamyonlar ve iş makinalarının depolarından, 2 yıl boyunca hırsızlık olayının gerçekleştirildiği ve milyonlarca liralık kamu zararına sebebiyet verildiği belirtildi.

HER ŞEY ŞİFRE HABER’E GELEN İHBARLA ORTAYA ÇIKTI…

Yaşanan akaryakıt soygunu olayından haberdar olan bir vatandaşın Şifre Haber’e ihbarda bulunması üzerine harekete geçildi.

Olayın gerçek olup olmadığını araştırıldıkça farklı isimlere ulaşıldı. Özellikle bu isimlerden biri olan Hidayet K. adındaki Y…… Petrol İthalat İhracat Otomotiv İnşaat San.Tic.A.Ş.’nin eski çalışanın, bu konuyla ilgili büyük rahatsızlık duyduğu ve defalarca şikayetçi olmasına rağmen kimsenin kılını kıpırdatmaması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bilgisine ulaşıldı.

dortlu
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Araçlarından, Milyonlarca Liralık Akaryakıt Soygunu… 5

HEM HİDAYET K’YE HEM DE SUÇÜSTÜ VİDEOLARINA ULAŞILDI…

Kendisiyle temas kurduğumuz Hidayet K. akaryakıt soygunu ile ilgili iddiaları doğrulamakla kalmadı, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, ihbar dilekçesine de çektiği ‘soygun anı’ video görüntülerini de ekleyip, savcıya verdiğini belirterek şöyle konuştu:

a2
YAŞANAN HIRSIZLIĞI KAYDA ALAN HİDAYET K., BELGELERLE BİRLİKTE DENİZLİ CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU…

“ Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, EFA TUR isimli şirketten ihale yoluyla kiraladığı  ve yakıt depoları da yine belediye tarafından doldurulan birçok araç, o dönem benim de çalıştığım Y…… Petrol İthalat İhracat Otomotiv İnşaat San.Tic.A.Ş.’ye ait F… TRUCKS Servisi’ne parça değişim ve bakım servisi için gelirdi. Ben ayrıldım ama Halen daha da servis hizmetinin devam ettiğini biliyorum.

O serviste çalışan birçok arkadaşım gibi ben de defalarca kendi gözlerimle gördüm. Bakım için gelen belediye araçlarının yanına yanaştırılan Y…… Petrol İthalat İhracat Otomotiv İnşaat San.Tic.A.Ş.’ye  ve yine aynı grubun diğer otomotiv firmalarına ait makam ve hizmet araçlarına oluk oluk yakıt aktarılıyordu.”

DEFALARCA UYARDIM, İŞYERİ SAHİBİNE BİLGİ VERDİM; AMA TAKAN OLMADI…

Gözlerinin önünde yaşanan, üstelik kamuya ait araçların depolarından çalınan akaryakıtı görünce önce bu işi yapanları, sonra da işyeri sahibi Mehmet Y……’yı uyardığını de belirten Hidayet K. “ne yazık ki kimse takmadı. Soygun Devam etti” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

AKARYAKIT AKTARILIRKEN VİDEOSU ÇEKİLEREK SUÇÜSTÜ YAPILMIŞ.

“ Hemen hemen birkaç günde bir, servise bakım için gelen yüksek depo kapasitesine sahip araçların yanına, Y…… Petrol İthalat İhracat Otomotiv İnşaat San.Tic.A.Ş.’ye  ve yine aynı grubun diğer otomotiv firmalarına ait makam ve hizmet araçları yanaştırılıyor ve aktarım yapılıyordu. Bu işi yapan yetkili servis elemanlarını uyardığımda ‘bir sıkıntı yok” deniliyordu.

a3KORUMALI BELGE ifade

Uyarılarımın işe yaramadığını görünce, cep telefonumla aktarım yapılırken video çektim ve şirketin sahibi olan Mehmet Y’ye durumu ilettim. O da gerekeni yapacağını, söyledi ve geçiştirdi. Ne bir tutanak tutuldu, ne de polise bilgi verildi. Ben geçtiğimiz ocak ayında, şirketle hiçbir sıkıntı yaşamadan, kendi isteğimle ayrıldım. Ama yaşadığım vicdan azabı sonucu dayamayarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Dilekçemde de belirttiğim gibi, göz göre kamu malını çalanlar ile çaldıranlardan hesap sorulmasını istiyorum.”

———–

ŞİFRE HABER DİYOR Kİ…

Kamyonlar, milyonlarca lira karşılığında milletin parasıyla kiralanmış kamyonlar, depolarında ki akaryakıt da yine bu milletin parasıyla alınan akaryakıt…

İddialara göre hem firma yetkililerine hem de belediye yetkililerine durum hakkında bilgi verilmiş, fotoğraf ve videolar ulaştırılmış olmasına rağmen, bu güne kadar ne bir tutanak ne bir soruşturma ne de polise bilgi verme olayı yaşanmamış.

Buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a sesleniyoruz:

“Sayın Zolan uyuma! Denizli halkının sana emanet ettiği malına sahip çık! Çaldırtma, göz yumanların da gözünün yaşına bakma!”  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir