• Güncelleme: 17:43:41 - 15 Şubat 2023
  • Yayınlama: 17:23:29 - 15 Şubat 2023

HABER/SEVAL UYSAL

Suriyeli ve İranlı mülteciler, Ukrayna savaşından kaçan Ruslar, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan yıkıcı depremden Denizli’ye sığınan depremzedeler derken şehirde konut talebi arttıkça ev kiraları uçtu. Son bir yılda kiralar yüzde 50 ile yüzde 100 yükseldi. Son bir haftada  ise 1+1’ler 5-6 bin,  2+1’ler ise 8-10 bin TL’ye çıktı.

APARTLAR UÇTU…

HASAN
HAKAN ARSLAN

Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan piyasada dolaşan deprem fırsatçılarının münferit birkaç vaka olduğunu belirterek; “Denizli’deki kira artışı depremzedelerden kaynaklanmıyor 4-5 yıldır arz talebi karşılamadığı için ev sahipleri kiralarını artıyor” dedi.  

Arslan; Yunus Emre, Siteler, Üniversite çevresi, Kınıklı, Bağbaşı semtlerinde eski yapılmış 1+1’lerin fiyatının 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL arasında, yeni 1+1’lerin ise 4-6 bin TL, Çınar’daki 1+1’lerin fiyatı ise 2 bin 500 ile 4 bin 500 olduğunu söyledi.

DEPREMZEDELERDEN KOMİSYON ALMAYIN TAVSİYESİ YAPIYORUZ…

yucel gulsevin
YÜCEL GÜLSEVİN

Arslan, “Ev sahipleri evini yüksek fiyattan kiralamak istiyor. Vatandaş sıkışmış barınmak istiyor ve istenen kirayı kabul ediyor. Burada emlakçı olarak biz bir şey yapamıyoruz. Bu işin çözümü devlette denetim yapması yazım” Arslan, üyelerine depremzedelerden komisyon almamasına dair bir tavsiyede bulunduklarını ancak komisyon alan üyelerine de karışamadıklarını bunun için bir yaptırımları olmadığını söyledi.

ŞEHİR GÖÇ ALDIKÇA KONUT TALEBİ ARTTI…

Capital Gayrimenkul’ün sahibi Yücel Gülsevin ise, Denizli’de ev kiralarındaki artışın tek başına depremzedelerden kaynaklanmadığını, Ukrayna savaşı, ekonomik krizin bunda katkısı olduğunu belirterek; “Suriyeli, İranlı mültecilerden sonra savaştan kaçan Ruslar geldi.  Pandemi nedeniyle kapalı olan üniversite açıldı. Talep çok konut yok. Yüksek enflasyon nedeniyle ev sahipleri de kiralarını artırdı. Bugün 3 bin TL’nin altında 1+1 yok. 2+1’ler ise 5-8 bin TL arasında değişiyor. Önümüzdeki hafta üniversite öğrencileri gidecek, evler boşalacak. Ev sahipleri fiyatları daha da artıracak. Bu duruma Emlakçılar Odası müdahale etmeli, İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte fiyat denetimi yapmalı.  münferit olaylar” dedi.

aysegul
AYŞEGÜL ODABAŞIOĞLU

DENİZLİ KADIN PLATFORMU SÖZCÜSÜ: EV SAHİPLERİ İNSAFLI OLSUN…

Depremzedelerin yerleştirilmesi konusunda büyük çaba harcayan Denizli Kadın Platformu dönem Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu son bir hafta içinde 25’e yakın depremzede aile için kiralık ev aradıklarını kira fiyatlarının yüksek olması karşısında şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Odabaşıoğlu şöyle konuştu: “Depremzedeler için ev ararken karşılaştık sahibinden. com’da Başkarcı’da ev fiyat 2  bin 600 TL buluyoruz, arıyoruz. Karşımıza çıkan ev sahibi; “biz o evi 3 bin 500 yaptık” diyor.  Bir haftada ev fiyatları fırlamış sanki. Yeni Şafak’ta 3-4 bin TL olan evler şimdi 5 bin TL. Birkaç ayda ne oldu da böyle kiralar fırladı? Emlakçı arkadaşlar sağ olsun bize çok yardımcı oldu. biz bir çok depremzedemizi parasız evlere yerleştirdik”

selda karan mahalleme evim gibi bakacagim
SELDA KARAN

MUHTARLAR: DEPREMZEDELERE ÖZEL UYGULAMA OLMALI…

Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Selda Karan ise bölgesindeki apart fiyatlarının yüksek olduğunu, son bir hafta içinde deprem fırsatçılarının da türediğini söyledi. Karan şöyle konuştu: “Geçen hafta bir depremzede aile için 2+1 ev arıyorduk. Bir aparta sormuşlar 10 TL ama sizin için 8 bin TL olur demiş. Biz kendi imkanlarımızla bu aileye ev bulduk, yerleştirdik. Devlet 5 bin TL yardım edeceğini duyan artıyor. Önümüzdeki hafta sosyal yardımlaşmanın mütevelli heyeti toplantısı var, kaymakam beye durumu aktaracağım. Bir çare bulunsun” dedi.

TULAY SUCULLU
TÜLAY SÜCÜLLÜ

Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü ise Kahramanmaraş depremi ile Türkiye’nin kalbine hançer saplandığını, bir haftadır Denizlili vatandaşların depremzedelere yardım için koşturduğunu belirterek, “Birkaç fırsatçıya imkan tanımayalım. Bu insanları deşifre edelim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir