• Güncelleme: 15:37:09 - 11 Temmuz 2023
  • Yayınlama: 15:34:18 - 11 Temmuz 2023

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, binlerce sivilin hayatını kaybettiği Srebrenitsa Katliamı’nın 28. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kırar, “28 yıl önce gerçekleştirilen ve 2. Dünya Savaşı sonrasındaki en büyük soykırım olan Srebrenitsa Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız. Her türlü katliamı kınıyoruz” dedi.

Denizli Deva Partisi İl Başkanı Kırar, “Boşnalı Kardeşimizi Saygı Ve Rahmetle Anıyorum”

Bosna Savaşı sırasında 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği Srebrenitsa Katliamı’nın, üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen hala yakın tarihin kanayan yarası olarak tazeliğini koruduğunu belirten DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, “11 Temmuz 1995’te başlayan ve 8 bin 372 Boşnak sivilin Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü Srebrenista Katliamı, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanan en büyük insanlık suçları arasında yer alıyor.

Aradan geçen yıllara rağmen binlerce sivil vatandaşın kayıp olduğu ve sadece Bosna Hersek’in değil tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline gelen Srebrenitsa Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız.  Soykırımda katledilen binlerce sivilin kadın ve çocukların toplu mezarlarında Bosnalıların DNA örneklerinden kimlik tespit çalışmaları ne yazık ki devam ediyor.

Çok sayıda sivilin öldürüldüğü haberleri üzerine Birleşmiş Milletler 1993 yılında Srebrenitsa’yı Boşnaklar için güvenli bölge ilan etmesine rağmen soykırımın önüne geçilemedi. Avrupa’nın sadece izlediği ve binlerce Müslüman kardeşimizin katledildiği Srebrenitsa Katliamı’nı kınıyoruz. Kaderine terk edilen ve vahşice öldürülen binlerce Boşnalı kardeşimizi saygı ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir