• Güncelleme: 14:05:49 - 15 Mart 2024
  • Yayınlama: 13:47:15 - 15 Mart 2024

Mimarlar Odası’nın çağrısıyla Gökpınar Havzası Yerinde İnceleme Gezisi yapıldı. Teknik geziye, baraj çevresindeki rekreasyon düzenlemeleri nedeniyle mağdur olan köylüler ve avukatları da eşlik etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Gökpınar rekreasyon projesi ve baraj yolu inceleme gezisine TMMOB’a bağlı odaların temsilcileri, eski mimarlar odası başkanlarından Hüsamettin Ataman, Arif Balkanay ve Eski Çevre Meclisi başkanı Lerzan Süzük, Avukat Önder Tulunay ve köylüler katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Gökpınar rekreasyon projesi ve baraj yolu inceleme gezisine TMMOB'a bağlı odaların temsilcileri, eski mimarlar odası başkanlarından Hüsamettin Ataman, Arif Balkanay ve Eski Çevre Meclisi başkanı Lerzan Süzük, Avukat Önder Tulunay ve köylüler katıldı.
Mimarlar Odası, Gökpınar Barajını Mercek Altına Aldı…

Baraj yolu üzerinden geçen heyet, Gökpınar Baraj çevresinde tarla ve bahçe sahibi köylüleri dinledi daha sonra baraj yakın koruma alanı içinde incelemede bulundu.

Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel şöyle konuştu: “1995 yılında Mahalli Çevre Kurulu kararı ile Gökpınar Baraj Gölü ve besleme kaynakları koruma altına alınmış, 2002 yılında da ile Kuruçay havzası Gökpınar Barajı su toplama havzasına dahil edilmiştir.

Kararlar 09 Mart 2011 tarihinde onaylanan 1/100.000 Aydın-Muğla-Denizli Çevre düzeni Planı’na işlenmiş, 2017 yılında DESKİ tarafından hazırlanan “DESKİ Su Havzaları Koruma ve Kontrol Yönetmeliği” hazırlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayına sunulmuştur.

Mimarlar Odası, Gökpınar Barajını Mercek Altına Aldı…
.

02 Mart 2018 tarihinde Denizli Valisi Hasan Karahan, 15.09.1995 tarih ve 8 nolu karar ile 25.06.2002 tarih ve 6 sayılı kararlarını tüm maddelerinin yürürlükten kaldırılması kararını almıştır. 15 Mayıs 2018 tarih ve 573 sayılı meclis kararı ile tarım arazisi kalan yerler için farklı düzenlemeler yapılmış, bu kararlar tarım faaliyetinde bulunan kişilere tebliğ edilmemiştir.

Çevre yolunun alt ve üstünde bulunan alanlar rekreasyon alanı olarak kullanılacak olup, içme suyu havzasının iptal edilmesi söz konusudur. Biz bugün burada Gökpınar Baraj havzasını yerinde gördük, köylüleri, avukatlarını dinledik. Bundan sonra TMMOB’a bağlı odalar sürecin takipçisi olacağız”

Ekran goruntusu 2024 03 15 140336
SEVAL UYSAL’IN GÖKPINAR KONUSUYLA İLGİLİ KÖŞESİNİ OKUMAK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

İçindekiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir