• Güncelleme: 19:04:00 - 20 Ağustos 2021
  • Yayınlama: 19:04:00 - 20 Ağustos 2021

Şifre Haber tarafından gündeme getirilen ve Denizli Merkezefendi Belediyesi’ne ait Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi Projesi’yle ilgili olarak Mimarlar Odası Başkanı ile bazı mimarların bağlantılarını ortaya çıkaran haberlerden sonra, TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu tarafından, Denizli Mimarlar Odası odaklı geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

TARAFLARLA TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ…

Genel Merkez tarafından görevlendirilen, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Soruşturma Uzlaştırma Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Huriye Savat, Denizli’ye gelerek Soruşturmaya konu olan ve şikayet edilen Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont ile, odanın belediye ile olan hukuksuz ve etik olmayan ilişkilerine karşı çıkarak tepki gösteren başta Mimar Süleyman Boz olmak üzere, bir çok kişi ile bire bir görüştü.

73 871713176 21033
SERDAR ALAYONT/
ODA BAŞKANI

 

ODA BAŞKANI ALAYONT: BİLGİ VEREMİYORUZ…

Soruşturmanın açılıp açılmadığı, açıldıysa da nedenleri konusunda kendisine ulaştığımız Denizli Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont, bu konuyla ilgili hiçbir şekilde bilgi verilmesine müsaade edilmediğini belirtmekle yetindi.

 

MİMAR SÜLEYMAN BOZ DOĞRULADI…

Öte yandan, Şifre Haber’in gündeme getirdiği haberlerin içeriğiyle ilgili gelen ‘soruşturma açıldı’ iddiasını, yaşananlara başından beri sert tepki gösteren ve aynı zamanda da Mimarlar Odası’nın geçmiş dönem başkanlığını yapmış bir isim olan Mimar Süleyman Boz’a sorduk.

WhatsApp Image 2021 01 26 at 15.15.01 1
SÜLEYMAN BOZ/MİMAR

Mimar Boz, İddianın doğru ve Denizli Mimarlar Odası’nın ise tarihinde ilk kez soruşturmaya muhatap olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Daha önce, Şifre Haber’in kamuoyuna taşıdığı, M.Efendi Belediyesi Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi projesi ve inşaatı ile ilgili haber konusunda belirtilen hususlar, şube başkanının o belediye ile ilgili akçeli işleri hakkında  sizin de duymuş olduğunuz üzere, genel merkezce  görevlendirilen kişi tarafından görüş ve ifademizin alındığı doğrudur.

Basında yer alan konuları tekrar dillendirdim. MO Denizli Şube Başkanı’nın,  denetlemek, kontrol etmekle, gereğinde dava açmakla sorumlu  bir meslek odası başkanının, belediyelerden resmi iş alamayacağını, alırsa da istifa etmesi gerektiğini belirttim.

Bir oda başkanı, bizce eşdeğer, hatta daha üst statüde olması gerekirken, bir belediye başkanının kapısında sıra bekleyemez. Ondan hakediş alacağım diye esas duruşta bekleyemez. Bunu yapacaksa da istifa etmesi gerekir.

Benim düşüncem bellidir ve defalarca da kamuoyunda ifade ettim.  Odanın kurumsal kimliği hiç bir mimarın çıkarı için kullanılamaz. Sus payı olarak ihaleler alamaz!.”

 

NEmanset foto OKLU SON 1LER SORUŞTURULUYOR?

Öte yandan, mimarlar Odası MYK’sı tarafından görevlendirilen Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Soruşturma Uzlaştırma Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Huriye Savat’ın, Oda Başkanı Serdar Alayont’un Merkezefendi Belediyesi ile ilişkileri, habere konu olan Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi bağlantısı, yine mimar Cihan Saraçoğlu’nun kurduğu V Design şirketi ve bağlantısı bulunan mimarlardan, Mimarlar Odası Yedek Yönetim Kurulu Üyesi iken, istifa eden Mimar Egemen Temizkalay’la ilgili sorular yöneltildiği ileri sürüldü.

 

ESKİ ODA BAŞKANLARI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ…

Şifre Haber’in konuyu gündeme getirmesinden sonra,  Denizli Mimdenizlide ihale tartismasi buyuyor 1611677570arlar Odası Eski Başkanlarından Hüsamettin Ataman, Süleyman Boz ve İbrahim Şenel ise etik konusuna dikkat çekerek “ Bu işin aması, fakatı, lakini olmaz. Oda yöneticileri şeffaf olmalı, denetleyici olmalı ve akçeli işlere bulaşmamalı” demiş ve bu tür ilişkilerin kabul edilemez olduğunu vurgulamışlardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yorumlar

    • Ali DEDA

      Hani meşhur bir söz vardı.
      “Türkiye bağırsaklarını temizliyor”
      diye. Umarım ve dilerim, Denizli’mizin de bağırsakları temizlenir ve daha iyi sindirim olur.

      Yanıtla
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir