• Güncelleme: 14:22:06 - 8 Şubat 2023
  • Yayınlama: 14:08:58 - 8 Şubat 2023


Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ardından afet bölgesine Denizli’den yardımlar gitmeye devam ediyor. Başta Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Çivril Belediyesi ve Denizli Sanayi Odası’ndan yardımlar bölgeye gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm imkânlarını seferber eden Denizli Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar 6 farklı ekibini deprem bölgesine sevk etti. Depremin olduğu ilk gün arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere sabah karşı 2 kaza kırım aracı, 3 arazöz, 1 merdivenli yangın söndürme aracı, 3 destek aracı ile 40 itfaiye personelini bölgeye sevk eden Denizli Büyükşehir Belediyesi aynı gün ikinci ekibini de bölgeye gönderdi.

32 iş makinesi ve araç ile 50 personelden oluşan ikinci ekibi bölgeye sevk eden Denizli Büyükşehir Belediyesi gönüllü çalışanlarını da bölgeye gönderdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü’nün tam donanımlı su arıza tamir araçları ve diğer iş makineleriyle birlikte 16 personeli de bölgeye sevk eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım ve Sağlık Merkezinden de 5 ambulans ve 10 kişilik sağlık ekibini yaraları sarmak için deprem bölgesine gönderdi. Arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için seferber olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplamda 200 kişilik ekip ile birlikte 81 adet iş makinesi, ambulans ve araçla hayat kurtarmak için canla başla çalışıyor.

dbb
Denizli Tüm İmkânlarıyla Deprem Bölgesi İçin Seferber Oldu... 5

Denizli Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekip ve araçlarının yanı sıra, bölgeye toplamda 24 adet yardım malzemeleri taşıyan tır gönderdi.

Denizli’de üç farklı noktada oluşturulan yardım malzemeleri teslim noktalarında aralıksız çalışmalar devam ediyor. Vatandaşların göndermek için birbiriyle yarıştığı yardım malzemeleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi EGS Kongre ve Kültür Merkezi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi Bahçelievler İtfaiye Şubesi altında toplanarak paketlendi. Bölgede en çok ihtiyaç duyulan gıda ürünleri, battaniye, kışlık kıyafet, polar, çocuk kıyafeti, çocuk bezi, mama, ısıtıcı ve hijyen malzemesi gibi yardım malzemeleri tırlara yüklenerek Denizli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD koordinasyonunda peyderpey deprem bölgesine sevk edildi. Denizli’nin kalbi afetzedeler için çarpıyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yardım malzemeleri teslim noktalarını sık sık ziyaret ederek afetzedeler için tek yürek olan Denizlilere teşekkür etti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Zolan, “Bugüne kadar toplanan 24 tır dolusu yardım malzemesini Denizli Büyükşehir Belediyemiz ve AFAD koordinesinde deprem bölgesine sevk ettik. Vatandaşlarımız depremden etkilenen kardeşlerimize destek olmak için çok yoğun ilgi gösteriyor. Denizli’miz 7’den 70’e bu büyük afette tek yürek olup deprem bölgesine destek olmak için canla başla çalışıyor, Allah’ım herkesten razı olsun. İnşallah depremin yaralarını hep birlikte saracağız” ifadelerini kullandı.

ÇİVRİL’DEN 8 TIR YARDIM YOLA ÇIKTI…

Çivril Kaymakamlığı, Çivril Belediyesi ve Türk Kızılayı birlikte yardım kampanyası başlatarak, deprem bölgesine 8 tır yardım gönderdi. Kış şartlarını göz önünde bulunduran Çivril Kaymakamlığı, Çivril Belediyesi ve Türk Kızılayı, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan; Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis illerinde de hissedilen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen vatandaşlara mont, hırka, kazak, çorap, bot, battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi ile temel ihtiyaç gıdaları gönderdi.

cb
Denizli Tüm İmkânlarıyla Deprem Bölgesi İçin Seferber Oldu... 6

DENİZLİ OSB DEPREMİN YARALARINI SARIYOR…

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu koordinasyonunda Denizli OSB Bölge Müdürlüğü depremin yaralarını sarmak için görevde. Bir yandan depremzedeler için yardım malzemeleri toplanıp bölgeye gönderilirken, ilk etapta Denizli OSB İtfaiye Ekipleri bölgeye gönderildi.

4ab4505b 2198 4b50 8349 b0040dfdf081

Ekipte 8 kurtarma görevlisi, iki kurtarma aracı bulunuyor. Ekipler Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılarak, bölgedeki ekiplere destek vermeye başladı. İlk ekibe Denizli OSB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalcan Sirkeci eşlik ederken, Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz ile birlikte bugün itibariyle 1 kurtarma aracı ve 4 itfaiye personeli daha ekibe katılıyor.

80 BİN BATTANİYE VE BİRÇOK MALZEME TIRLARLA BÖLGEYE GİTTİ

Denizli Organize Sanayi Bölgesi DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’nde depremzede ailelere gönderilmek üzere toplanan yardımlar ise deprem bölgesine ulaşmak üzere TIR’larla yola çıkmaya devam ediyor. Şimdiye kadar 80 bin battaniye, gıda kolisi, çocuk bezi, atkı, bere, konserve gibi çeşitli acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları depremzedelere ulaşmak üzere yola çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir