• Güncelleme: 18:23:22 - 31 Ocak 2021
  • Yayınlama: 18:23:22 - 31 Ocak 2021

Bir süreden beri, vaka sayılarının ciddi şekilde düştüğü ve pandeminin önemli oranda kontrol altına alındığı Denizli’de, sevinç uzun sürmedi. Son bir haftalık süreçte, vaka sayılarının birden bire 2 katına çıkması, şaşkınlık yarattı.

‘AMAN ALLAHIM’DEDİRTTİ…

indir 1

Süreci yakından takip eden ve yaşanan olumsuzluğa anında müdahale etmeye çalışan yetkililer, bir hafta önce vaka sayılarının iki katına çıkması üzerine, kısa süreli panik ortamı yaşadılar. Vaka sayısının artışına yol açan nedenin üzerine odaklanan yetkililer, ilginç bir sonuca ulaştılar…

ARTIŞIN TEK NEDENİ, BU MAHALLE…

logoDraw 1

İlk etapta, virüsün mutasyona uğrayan haliyle karşı karşıya kaldıklarını düşünerek endişelenen yetkililer, ardından artışa neden olan şeyin Denizli’nin Çivril İlçesi’nin bir mahallesi olan ‘Hamam Mahallesi’ne odaklanmaya başladılar.

ROMAN VATANDAŞLAR, İŞİ GEVŞETMİŞ…

2 1

Denizli’deki toplam vaka sayısı kadar, Çivril’in Hamam Mahallesi’nde vaka tespiti yaptıklarını belirten yetkililer “Bu mahallede çoğunlukla roman vatandaşlarımız yaşam sürüyor. Gizliden gizliye, nişan, düğün, eğlence gibi bazı etkinliklerinin devam etmesi nedeniyle, yoğunluğun arttığını tespit ettik. Tüm uyarılara rağmen, halen daha kalabalık teması konusunda hassas davranılmadığı görülüyor. Bölgeyi daha yoğun bir şekilde kontrol altına aldık. Süreci takip ediyoruz” dediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...