• Güncelleme: 22:04:38 - 18 Aralık 2023
  • Yayınlama: 11:25:37 - 30 Ekim 2019

Denizli’nin tanınmış diş hekimlerinden Okan- Esin İlhan’ın oğulları Yüksek Mimar Burak İlhan, uluslararası bir başarıya daha imzasını attı.

Öğrencilik yıllarında hazırladığı ‘dikey mezarlıklar projesi’ ile yine dünya çapında bir başarıya imza atan İlhan, bu kez İngiltere’de sürdürülebilir mimarlığı anlattığı makalesi ile birincilik aldı.

Leeds Beckett Üniversitesi’nin organizatörlüğünde yapılan İnternational Seeds Conferance 2019’da makalesinin sunumunu yapan Burak İlhan, “Yapı malzemelerinin sürdürülebilirlik değerlendirmesi ve sosyal yaşam metodolojisi” konulu makalesi ile en iyi makale ödülünü aldı.

73321733 10157573160168468 3150934952061698048 n
DENİZLİLİ MİMARIN MAKALESİ, İNGİLTERE’DE ‘EN İYİ MAKALE’ ÖDÜLÜNÜ ALDI 4

Birçok uluslararası çalışmalarda ödüle layık görülen genç Yüksek Mimar Burak İlhan, ödül alan makalesiyle ilgili şu açıklamada bulundu:

“Bu çalışma, yapı malzemeleri için bütüncül ve karşılaştırmalı bir yaşam döngüsü sürdürülebilirlik değerlendirmesi yöntemi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (YDD) ve onun daha yakın tarihli uyarlaması olan Yaşam Döngüsü Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi (YDSD) yöntemleri, ısı yalıtım malzemesi seçeneklerinin sürdürülebilirliklerini karşılaştırmak için geliştirilmiştir. YDSD sistemine temel oluşturması için, “sürdürülebilirliğin üç sac ayağı” yaklaşımı belirlenmiş olup, Ekolojik Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (E-YDD), Yaşam Döngüsü Maliyeti (YDM) ve Sosyal Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (S-YDD) yöntemleri birlikte kullanılmıştır. Bu yöntemler arasında, S-YDD yöntemi gelişime ve adaptasyona en çok ihtiyacı olan yöntemdir.

intro

Bu nedenle, bu çalışma S-YDD için bir yöntem geliştirme, bu yöntemi yalıtım malzemeleri bazında test etme ve sonuçları E-YDD ve YDM yöntemleriyle birlikte değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Sonuç ve öneriler bölümünde hem uygulanan çalışmanın sonuçlarına hem de önerilen yöntem hakkında değerlendirmelere değinilmiştir. Bu çalışmada sunulan yöntem, gelecekteki muhtemel YDSD standartları için bir örnek teşkil edebilecek potansiyel taşımaktadır. www.gridal.co

Yüksek Mimar Burak İlhan’ın, daha önce aldığı uluslararası ödüller ise şöyle:

·        Autodesk AEC Excellence Awards , 2017 – Yapı kategorisi finalisti

·        BEVAPro – Enerji Verimli Binalar Yarışması 2017 – 1.lik ödülü

·        Autodesk AEC Excellence Awards , 2016 – Küçük Ofis kategorisi finalisti

·        What Design Can Do 2016 – refugeechallenge — Finalist

·        Uluslararası BIM Yarışması 2015 / Singapore — Mansiyon

·        Uluslararası ISOVER Multi-Konfor Konut Yarışması 2015 –Özel Ödül

·        Archi-World Akademi 2015 Uluslararası Yarışması – Kazanan Proje 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...